Marcel Benard partner bij Lysias Consulting Group

04 december 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Lysias Consulting Group heeft Marcel Benard per 1 januari 2015 tot partner benoemd. Benard, die al bijna 10 jaar werkzaam is voor het Amersfoortse organisatieadviesbureau, richt zich met name op vraagstukken binnen het sociaal domein en de gezondheidszorg.

Opgericht in 2000 door vier adviseurs*, is Lysias Consulting Group in de afgelopen 15 jaar uitgeroeid tot een middelgroot adviesbureau met een sterke reputatie en track record binnen het publieke domein. Het kantoor werkt vooral voor opdrachtgevers binnen de (semi-)publieke sector, waaronder ministeries, provincies, gemeentes en zorginstellingen. Lysias Consulting Group telt zo’n 25 adviseurs, interim managers en associés en is gevestigd in Amersfoort.

Ondanks de uitdagende marktomstandigheden binnen de adviesbranche – en dan vooral binnen het publieke domein** – wist het bureau de afgelopen jaren structureel zwarte cijfers te schrijven. Voor de komende jaren ambieert het bureau verdere groei, en in het verlengde daarvan heeft het ACP-gecertificeerde*** Lysias per 1 januari volgend jaar het partnerteam uitgebreid met Marcel Benard (31). “De benoeming van Marcel past bij onze groeistrategie. Wij zien mooie kansen voor ons als gespecialiseerd hoogwaardig adviesbureau voor het publieke domein,” aldus Magdeleen Sturm, directeur van Lysias.

Marcel Benard partner bij Lysias Consulting Group

Benard werkt sinds 2004 bij Lysias, in zijn huidige rol als senior adviseur. Zijn werkterrein is breed, waarbij zijn focus ligt op de ontwikkelingen in het sociaal domein, de publieke gezondheidszorg, veiligheid en cultureel erfgoed. Hij begeleidt regelmatig de ontvlechting, overgang en inpassing van organisaties met een maatschappelijke doelstelling, zoals jeugdgezondheidszorg of aanpak van kindermishandeling. “Talentvolle adviseurs en ondernemers krijgen bij ons de ruimte om de toekomst van ons bureau mee vorm te geven”, zegt Sturm.

Met de toetreding van Bernard bestaat het partnerteam van het bureau uit zes leden: Carla de Rie, Ben Koopman, Magdaleen Sturm, Rob Tutert, Herman Grootelaar en Marcel Benard.

* De oprichters: Henk de Jong, gaf tot 2006 leiding aan Lysias. Hij werkte daarvoor onder andere bij B&A Groep en Berenschot. Hij leidt momenteel de Amerikaanse praktijk van Alares, een consultancybureau uit Den Haag. Medeoprichters Carla De Rie en Ben Koopman zijn nog steeds werkzaam bij Lysias. Serge van Dam is momenteel zelfstandig adviseur en in verschillende opdrachten ook werkzaam voor Lysias. 

** Zo zijn bijvoorbeeld de totale uitgaven van het Rijk aan externe dienstverleners tussen 2009 en 2013 bijvoorbeeld met meer dan 20% gedaald, van bijna €1,3 miljard naar €1,0 miljard. Provincies gaven afgelopen jaar bijna €160 miljoen uit aan de inhuur van externen.

*** Het internationale 'Accredited Consulting Practice' (ACP) certificaat is een kwaliteitskeurmerk voor organisatieadviesbureaus. Het certificaat is begin dit jaar uitgereikt aan Lysias door de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa), de Nederlandse vertegenwoordiger binnen de International Council of Management Consultancy Institutes (ICMCI).