Hanneke Möhring treedt toe tot RvC van Lysias Consulting Group

09 juli 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Lysias Consulting Group heeft Hanneke Möhring benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. De zelfstandig adviseur werkte jarenlang als partner bij Boer & Croon en als managing director bij Berenschot en is voormalig raadslid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Naast haar nieuwe rol binnen Lysias is Möhring ook binnen andere organisaties actief als toezichthouder.

Hanneke Möhring is een ervaren bestuurder, toezichthouder en ondernemer met bijna dertig jaar aan consultancy- en interim management ervaring. Ze heeft die ervaring grotendeels opgedaan bij verschillende (advies)organisaties met vooral een focus op de (semi-)publieke sector. Sinds 2014 is Möhring actief als zelfstandig ondernemer. Vanuit haar eigen adviesbureau adviseert en helpt ze bestuurders en managers bij het verbeteren van hun organisaties, hun teams en zichzelf.

Sterk trackrecord

Voorafgaande aan het starten van haar eigen adviesbureau, is Möhring de afgelopen zeven jaar werkzaam geweest bij Boer & Croon, waar ze in 2007 als partner werd aangesteld. Bij Boer & Croon Management heeft ze toezichthouders en bestuurders geadviseerd en diverse (interim) managementopdrachten begeleid in de publieke- en de onderwijssector. De focus lag daarbij op onder andere crisismanagement, verandermanagement en programmamanagement. Vanaf 2006 is Möhring bovendien zo’n tien jaar werkzaam geweest als Raadslid en Vicevoorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur*.

In haar eerdere loopbaan heeft Möhring ruim vijftien jaar gewerkt voor Berenschot, eerst als consultant en de laatste vijf jaar als managing director openbaar bestuur. Bij Berenschot heeft ze een breed pallet aan opdrachten uitgevoerd, waaronder evaluaties, organisatieveranderingen, bestuurlijke samenwerkingstrajecten en fusies voor ministeries, gemeentes en provincies. 

Hanneke Möhring, lid Raad van Commissarissen - Lysias Consulting Group

Afgelopen maand is Möhring een nieuwe uitdaging aangegaan bij Lysias Consulting Group, een adviesbureau uit Amersfoort dat beleids- & organisatieadvies en interim-management levert aan opdrachtgevers in de publieke sector. Ze is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van het adviesbureau, een rol die volgens Möhring prima aansluit: “Ik ben vooral een sparring partner voor Lysias. Ik ken hun belevingswereld goed en heb zelf jarenlang leiding gegeven aan grote groepen adviseurs in het publiek domein.” Met ongeveer dertig adviseurs en interimmanagers ondersteunt Lysias opdrachtgevers binnen het publieke domein bij maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van bestuur en organisatie, duurzaamheid, energie, economie en innovatie, het sociaal domein, ruimte en mobiliteit en veiligheid. 

Magdeleen Sturm, directeur van Lysias, is enthousiast over de toetreding van Möhring tot de RvC en geeft aan: “Hanneke weet precies wat er speelt in ons vak- en werkgebied. Onze opdrachtgevers zijn veelal gemeentes, provincies, regio’s en daarnaast uitvoeringsorganisaties, universiteiten en hogescholen. Ze was jarenlang lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) en is een ideale sparring partner.”

Gedeelde waarden

Sinds de oprichting van Lysias heeft Möhring bovendien een band gehad met het adviesbureau, zo legt ze zelf uit: “Meerdere malen kwamen we elkaar weer ‘toevallig’ tegen.” Glimlachend voegt ze toe: “Achteraf weet je dat toeval niet bestaat, natuurlijk.” Zo werkte zij voor een opdrachtgever enige tijd intensief samen met Marcel Benard, managing partner bij Lysias. De samenwerking met Lysias verloopt steeds “heel plezierig, informeel en constructief”, aldus Möhring, die verder aangeeft: “Adviseurs van Lysias deugen: ze hebben een positieve houding, leveren goed werk en zijn prettige mensen om mee samen te werken. We hebben gedeelde waarden.”

Voorafgaande aan haar professionele loopbaan studeerde Möhring onder meer psychologie en bestuurskunde. “In mijn dagelijkse werk en in de rol als lid van de RvC komt dit samen. Daarnaast ken ik – onder meer vanwege mijn ervaring als consultant en managing director openbaar bestuur bij Berenschot – hun belevingswereld goed en weet ik wat het inhoudt om leiding te geven aan grote groepen adviseurs.” Naast haar nieuwe rol als RvC lid bij Lysias fungeert Möhring sinds 2012 tevens als lid van de Raad van Toezicht van het Verwey-Jonker Instituut en als lid en Vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Cardea Jeugdzorg.

* De Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) is een onafhankelijk adviesorgaan van de regering en het parlement. De ROB adviseert over de inrichting en het functioneren van het openbaar bestuur. Extra aandacht gaat uit naar de beginselen van democratie en rechtsstaat.