Spoofers misbruiken Huron voor spookvacature

06 november 2014 Consultancy.nl

Opnieuw hebben onbekende fraudeurs spookvacatures verstuurd en zijn de contactgegevens van Consultancy.nl misbruikt, waardoor onze telefoon voor de tweede keer dit jaar roodgloeiend staat. Vorige keer betrof het zogenaamde ‘spoofing’ mails van L.E.K. Consulting, deze keer gaat het echter om consultancybureau Huron Consulting Group. Het betreft een spookvacature voor een parttime baan als administratief medewerker vanuit huis.

Spoofing
Spoofing is het misbruik maken van een digitale identiteit. Begin dit jaar werden er spookvacatures verstuurd vanuit L.E.K. Consulting, een adviesbureau dat niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en geen vestiging heeft in Nederland. Eind vorig jaar viel KPMG ten prooi aan spoofing en eerder dat jaar verstuurden criminelen spam mails zogenaamd vanuit BDO

Spoofers misbruiken Huron Consulting voor spookvacature

Huron Consulting
Nu is Huron Consulting ten prooi gevallen aan spoofing. Onder de naam van het adviesbureau zijn geïnteresseerden warm gemaakt voor een parttime baan als administratief medewerker of regionale vertegenwoordiger, die vanuit huis uitgevoerd zou kunnen worden. In het bericht, dat bol staat van de taal- en stijlfouten, vertelt de spoofer dat Huron Consulting Group de lezer benaderd heeft naar aanleiding van zijn CV op een vacaturesite, en te kennen wil geven dat er een vacature vrij is. Geïnteresseerden zouden een inleidingsperiode van 7 tot 14 werkdagen moeten volgen, met een honorarium van €470, waarna – indien de periode voor beide partijen succesvol volbracht is – een contract aangeboden wordt.

Spookvacature
Helaas gaat het hier dus opnieuw om een spookvacature, die verstuurd is door oplichters die zich voordeden als recruiters van Huron Consulting Group. De spoofers koppelden na blijk van interesse in de functie de contactgegevens van Consultancy.nl aan een tweede e-mail, waardoor onze telefoon roodgloeiend staat, met meerdere geïnteresseerden in de vacature. Helaas moeten we hen teleurstellen met het nieuws dat het om een nepvacature gaat.

Nieuws

Meer nieuws over