Huron koopt zorgconsultancybureau Studer Group

06 februari 2015 Consultancy.nl

Een grote deal binnen de VS zorgconsultancymarkt is aanstaande, onlangs werd aangekondigd dat Huron Consulting Group Studer Group overneemt voor een bedrag van $325 miljoen. Studer Group zal worden geïntegreerd binnen Huron Healthcare, waardoor een zorgconsultancypraktijk ontstaat met meer dan 1.500 werknemers.

Huron Consulting Group is met ongeveer 2.500 werknemers en een omzet van $820 miljoen een van de grotere consultancykantoren in de VS, ’s werelds grootste consultancymarkt. De organisatie is actief binnen diverse belangrijke markten, waaronder het zorg- en life sciences segment, met zijn Huron Healthcare merk. Studer Group heeft ongeveer 235 fulltime medewerkers en werkt met meer dan 750 zorgpartijen binnen de VS.

Door de overname van Studer Group, vergroot Huron zijn zorgfootprint en –aanbod, stelt James H. Roth, Chief Executive Officer van Huron. “Studer Group is de marktleider in het doorvoeren van culture transformaties binnen ziekenhuizen om hun resultaten te verbeteren. De combinatie van Huron en Studer Group levert de grootste zakelijk dienstverlener op met een focus op het verbeteren van de klinische, operationele en financiële resultaten van zorgaanbieders. Samen zal de gecombineerde organisatie meer dan 1.500 toegewijde zorgprofessionals in dienst hebben. Naast een toenemend aantal medewerkers, voegt de deal ook technologische tools toe, die de oplossingen van Huron Healthcare enorm versterken”, zegt Roth.

Huron-koopt zorg consultancy-Studer-Group

Barry Graham Porter, Chief Executive Officer van Studer Group, geeft aan dat de beslissing om te integreren binnen Huron voornamelijk wordt gedreven door de strategische en culturele fit van de twee bedrijven. “Huron en Studer Group delen een passie om het verschil te maken. Ons diensten vullen elkaar aan op ieder servicegebied van klanten.” Quint Studer, oprichter van het zorgconsultancybureau (opgericht in 2000), voegt toe: “Onderdeel worden van Huron verstevigt onze basis en samen zullen Huron en Studer Group een nog grotere impact hebben op het verbeteren van de kwaliteit en het verminderen van kosten.”

Vanuit financieel oogpunt zorgt de overname ervoor dat Huron’s omzet de grens van $900 miljoen overgaat, en geeft het daarnaast de overige financiële cijfers een boost. Roth legt uit: “We verwachten dat de overname een verbetering van de financiële resultaten in 2015 teweeg zal brengen en onze groei, marges, cash flow, en inkomsten per aandeel zal versterken.” De deal ter waarde van $325 miljard is gefinancierd door $323 miljoen in contanten en $2 miljoen in Huron aandelen.

Wereldwijd wordt de zorgconsultancymarkt geschat op zo’n $6.3 miljard, waarbij de VS de grootste markt vormt, en goed is voor zo’n twee derde (62%) van de industrie.

Deals
Voor Huron is de transactie alweer de tweede in enkele maanden tijd. Vorige maand kocht het Sky Analytics en in oktober vorig jaar kocht het Threshold Consulting, een Amerikaanse ICT speler.

Nieuws

Meer nieuws over