KPMG Nederland ten prooi aan email spoofing

23 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De laatste tijd worden er zogenaamd namens adviesbureau KPMG ongevraagd emails naar particulieren en bedrijven verzonden. Zo laat het Big 4 kantoor weten op zijn website. ‘Spoofing’, het aannemen van een andere identiteit, wordt vaak gebruikt om virussen te verspreiden.

Bij KPMG sijpelden onlangs berichten door dat het adviesbureau mails verspreid zonder daarvan zelf weet te hebben. Onder een domeinnaam worden mails verstuurd waarin expliciet kpmg.nl of kpmg.com staat vermeld. Hierdoor lijkt het alsof deze afkomstig zijn van KMPG, maar daar weet het accountants- en advieskantoor zelf niets vanaf.

KPMG Nederland ten prooi aan email spoofing

Op zijn site meldt KMPG, dat in Nederland zo’n 3.200 werknemers heeft, dat er sprake is van ‘spoofing’ en daarmee ook ‘spam’, het ongewenst ontvangen van mails. Het adviesbureau vraagt mensen oplettend te zijn: “Wees voorzichtig met reageren en/of het verstrekken van gegevens als u de inhoud of de afzender van een mail niet vertrouwd.” Om af te sluiten met: “Dit kan helaas niet worden voorkomen door KPMG”.