Huron Consulting Group koopt Threshold Consulting

10 oktober 2014 Consultancy.nl

Huron Consulting Group heeft Threshold Consulting gekocht, een Amerikaanse aanbieder van CRM consulting capaciteiten, op cloud-gebaseerde Software as a Service applicaties, data warehousing en business intelligence oplossingen. De acquisitie wordt naar verwachting de komende weken afgerond. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Opgericht in 1995, is Threshold een IT consulting bureau gevestigd in Clearwater, Florida. Het bureau combineert business- en technologie-expertise om bedrijven te helpen hun prestaties te verbeteren door het gebruik van business intelligence en customer relationship management, data architecture en integratiediensten, ondersteund door IT oplossingen.

Huron Consulting Group koopt Threshold Consulting

Huron Consulting Group is een wereldwijd consultancybureau met meer dan 20 kantoren in de VS en 3 kantoren in de EMEIA regio (Londen, Dubai en Gurgaon). Het voornamelijk Amerikaanse adviesbureau richt zich op 5 segmenten: Business Advisory, Education, Healthcare, Legal en Life Sciences.

Om zijn IT consulting aanbod een boost te geven, besloot het beursgenoteerde Huron Consulting Group om Threshold Consulting te kopen voor een niet bekendgemaakte prijs. Het gekochte bedrijf zal een aanvulling vormen op Huron’s al bestaande enterprise performance management- (EPM), BI- en analytics diensten, en ook op diepere IT-oplossingen zoals CRM, Salesforce.com en SaaS applicaties. Voor rapportagedoeleinden zal Threshold Consulting geïntegreerd worden binnen Huron’s Business Advisory praktijk.

“Threshold Consulting is een gerenommeerd bureau met een focus op het leveren van hoogwaardige capaciteiten”, zegt James H. Roth, Chief Executive Officer bij Huron Consulting Group. “Deze acquisitie zal Huron’s dienstenaanbod uitbreiden naar de C-suite, wat executives en instellingen zal helpen om data als een strategische asset te gebruiken om analytics te verbeteren en de bedrijfsresultaten te verhogen.” Jay Laabs, Managing Director EPM en Analytics voegt eraan toe: “Threshold’s ervaring van bijna 20 jaar, op het gebied van data-integratie en analytics, is een belangrijke differentiator en zij zullen een naadloze en krachtige aanvulling zijn op onze bestaande enterprise oplossingen, samen met Huron’s andere oplossingen.”

Jay Laabs - James H Roth

Bob Patterson, CEO van Threshold Consulting: “Onze teams hebben samengewerkt aan een aantal projecten, en we weten dat Huron’s manier van denken en toewijding ten aanzien van klantenservice erg vergelijkbaar zijn met de onze.”

Nieuws

Meer nieuws over