Criminelen versturen spam zogenaamd vanuit BDO

03 september 2012 Consultancy.nl

Er zijn valse e-mails in omloop die zogenaamd afkomstig zijn van accountants- en adviesbureau BDO. Het betreft spam e-mails waarmee criminelen zich ten onrechte uitgeven als BDO en de ontvanger vragen op een link te klikken. In een persbericht laat BDO weten dat de e-mails “zonder toestemming en zonder medeweten” zijn verstuurd en waarschuwt het relaties om de e-mail direct te verwijderen.

In de verzonden spam e-mail wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat BDO de afzender is van het bericht. “Bij de verspreiding ervan wordt dus wel gebruik gemaakt van de naam BDO, maar niet van onze systemen. Feitelijk betreft het dus identiteitsdiefstal” aldus BDO. Een voorbeeld van een valse-email, met als onderwerp de BTW tariefverhoging:

BDO - Valse Email

Het adviesbureau heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en de benodigde “maatregelen” genomen. BDO benadrukt dat klantgegevens niet in gevaar komen. Daarnaast adviseert het adviesbureau haar relaties om valse e-mails direct te verwijderen, niet op de link in het bericht te klikken en om virusscanners up-to-date te houden.

Nieuws

Meer nieuws over