Bonus voor &samhoud adviseurs die vakantie vieren

04 juli 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau &samhoud geeft zijn personeel een bonus à €250 als het hen lukt om tijdens hun vakantie niet te bellen en mailen. De eigenaar van het consultancykantoor, Salem Samhoud, pleit namelijk voor balans tussen werk en privé. 

Écht vakantie vieren vindt men tegenwoordig maar lastig. Geen Wi-Fi op de plek van bestemming? Dan wordt er nog even verder gezocht. Werknemers vinden het blijkbaar lastig om hun werk volledig thuis te laten. Nog even bellen om te kijken of alles wel goed gaat gebeurt vrij regelmatig. Volgens &samhoud duidt dit op een gebrek aan vertrouwen in collega’s en klanten, maar laat het ook zien dat medewerkers het lastig vinden om hun werk los te laten.

Working on the beach - Samhoud

Balans
&samhoud: “Medewerkers creëren waarde voor klanten. Als werkgever moet je je altijd afvragen hoe je waarde creëert voor medewerkers.” Een professionele dienstverlening vraagt om een volledige focus. Deze kan alleen gerealiseerd worden via een balans tussen in- en ontspanning. Dus niet alleen focussen op werk, maar ook genieten van vakantie draagt bij aan medewerkers die in balans zijn, waardoor zij zowel op werk als thuis de beste versie van henzelf zijn. De bonus zou dit gedrag stimuleren, aldus Samhoud. 

Bonus
Mochten alle 150 &samhoud medewerkers zich aan de voorwaarden voor de bonus houden, dan kost dit het adviesbureau maar liefst €37.500. Overigens lijkt &samhoud deze investering al dubbel en dwars te hebben terugverdiend aan positieve branding – zo wijdden deze week onder andere het FD en NRC een artikel aan de opmerkelijke bonus.

Nieuws