Atos, CGI en Ordina kanshebber Computable Awards

02 mei 2014 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Voor het 9de jaar op rij organiseert Computable de ‘Computable Awards 2014’. Ook de adviesbranche is dit jaar opnieuw vertegenwoordigd. Zo maakt Ordina kans op de award ‘ICT-dienstverlener van het jaar’. En zo zijn de Whereabouts app – mede ontwikkeld door CGI – en de digitale tool Portero, mede ontwikkeld door Atos, beiden in de race voor de prijs ‘ICT-project van het jaar in de publieke sector’.

Sinds 2006 organiseert vaktijdschrift en online platform Computable jaarlijks de Computable Awards. In 13 categorieën* dingen zo’n 60 genomineerde bedrijven, projecten en personen mee naar de prestigieuze ICT-vakprijzen.

Computable Awards 2014

Vanaf eind 2013 was het mogelijk om specifieke organisaties, ICT-projecten en bestuurders te nomineren. Hierbij werd Computable lezers gevraagd om vast te stellen welke bedrijven, projecten en personen binnen de ICT sector in 2013 zich met nadruk hebben onderscheiden. Vervolgens maakte een vakjury een selectie van telkens 5 genomineerden per categorie. Sinds afgelopen maandag is de stemprocedure officieel van start gegaan. Stemmen is voor iedereen, na verplichte registratie (voor een zo eerlijk mogelijk verloop) mogelijk binnen meerdere categorieën. Tot 15 oktober 2014 zal er gestemd kunnen worden en in november worden de winnaars bekend gemaakt, gebaseerd op input van zowel de vakjury (50%) als de input van stemmers (50%).

Adviesbureaus
Ook de adviesbranche is, net als vorig jaar, volop vertegenwoordigd onder de genomineerden. Bij de editie van vorig jaar vielen vier adviesbureaus in de prijzen, namelijk Accenture, Capgemini, CGI en Ordina. Voor de Computable Awards 2014 maken drie IT-consulting specialisten deel uit van de groep genomineerden: Atos, CGI en Ordina. 

Ordina

In de categorie ‘ICT-dienstverlener van het jaar’ maakt Ordina, die vorige maand nog voor het tweede jaar op rij verkozen werd tot Top Werkgever binnen de ICT Sector, kans op een award. De overige genomineerden zijn Cegeka, Ctac, ITON en SSC-ICT Haaglanden. Vorig jaar viel Ordina al in de prijzen – toen won het de prijs ‘ICT-project van het jaar in de publieke sector’ met het project ‘Pulse op Gay Pride’, een gezamenlijk initief met KPN &en Clockwork. Overigens neemt Fred Bons, directeur transformaties & outsourcing bij Ordina, net als vorig jaar plaats in de onafhankelijke vakjury.

Atos - CGI en Ordina genomineert voor Computable Awards 

CGI
CGI is een van de mede-ontwikkelaars van de Whereabouts-app, een innovatieve app waarmee topsporters hun verblijfgegevens, ofwel whereabouts, kunnen doorgeven aan de Nederlandse Dopingautoriteit gedurende grote sportevenementen. CGI ontwikkelde de Whereabouts App in samenwerking met InnoSportNL en sportkoepel NOC*NSF. Eind vorig jaar ontwikkelde CGI ook voor de De World Anti-Doping Agency (WADA) een ‘Whereabouts’ app voor meer dan 25,000 atleten wereldwijd. Voor die internationale ambitie is de Whereaboutsapp nu genomineerd voor een award in de categorie ‘ICT-project van het jaar in de publieke sector’. Ook vorig jaar viel CGI in de prijzen – toen won het een award in de categorie ‘ICT-project van het jaar bedrijfsleven’ met het project ‘Bruto Netto Uitkeringssysteem, een gezamenlijk initiatief met pensioenuitvoerder APG.

Atos

Atos heeft in samenwerking met het Centrum Indicatiestelling Zorg** (CIZ) het online initiatief ‘Portero’ ontwikkeld. Met deze unieke online tool kunnen zorgaanbieders gemakkelijk en een digitale aanvraag indienen voor AWBZ-zorg, wat enorm veel tijd bespaart. Net als de Whereaboutapp is Portero genomineerd binnen de categorie ‘ICT-project van het jaar in de publieke sector’. 

Vakjury
De genomineerde organisaties, personen of projecten zijn gekozen door een vakjury bestaande vijf personen: Jeroen Aris (infrastructure architect bij Teva Pharmaceuticals), Maarten Hillenaar (voormalig cio bij het Rijk), Jolan Smeets (eigenaar en directeur van Rood Projecten), Bernard Vuijck (managing partner bij Project for Professionals) en Fred Bons (directeur transformaties & outsourcing bij Ordina).

* De 13 categorieën zijn: ICT-dienstverlener, ICT-infrastructuurleverancier, Softwareleverancier, Hardwareleverancier, Cloud-aanbieder, Securityleverancier, ICT-leverancier voor het MKB, ICT-detacheerder, ICT-project in de publieke sector, ICT-project in het bedrijfsleven, Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming, Beste CEO en Partner van het Jaar.

** Het CIZ indiceert, of toetst, de aanspraak op AWBZ-zorg.