25.000 topsporters gebruiken CGI Whereabouts app

17 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De World Anti-Doping Agency (WADA) heeft een ‘Whereabouts’ app gelanceerd voor meer dan 25,000 atleten wereldwijd. Ontwikkeld door CGI, maakt de ADAMS app het de atleten mogelijk informatie over hun verblijfplaats in te voeren, te checken en te beheren, als onderdeel van hun WADA verplichtingen.

Als onderdeel van hun opgave om doping te bestrijden, houdt WADA data bij over de verblijfplaats van athleten wereldwijd. Tot op heden gebruikten atleten meestal een PC-programma voor het delen van hun verblijfsplaats. Met de app kunnen sporters, die specifieke anti-doping verantwoordelijkheden hebben, hun verblijfplaatsinformatie sturen met slechts enkele kliks. Bovendien, de aankondigings-functie van de app herinnert hen aan hun verplichtingen ten aanzien van het doorgeven van hun verblijfplaats en informeert hen over de deadlines voor het sturen ervan.

Whereabouts App

Nederland

De app heeft zijn roots liggen in Nederland. Oorspronkelijk werd de app gelanceerd in 2012 door de Anti-Doping Autoriteit van Nederland voor zijn eigen atleten. De app en het proces eromheen werd ontwikkeld door CGI, de Anti-Doping Autoriteit van Nederland, InnoSportNL en NOC*NSF. Na het succes tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen – zo’n 60% van de Nederlandse Olympiërs gebruikte de app – besloot WADA om de Whereabouts App ook wereldwijd in te zetten. Adviesbureau CGI werd ingehuurd om leiding te geven aan de ontwikkeling en technische realisatie.

“We zijn zeer verheugd dat we nu in een positie zijn om deze tool aan topatleten overal ter wereld te kunnen aanbieden” aldus David Howman, Director General van de WADA. “De app is simpel en toegankelijk voor atleten om hun verblijfplaats door te geven en te voldoen aan de relevante regelgeving. Iedereen plukt de vruchten van deze efficiënte oplossing”.

“ADAMS is een succesvol voorbeeld van CGI’s innovatie in mobiele technologie” zegt Ron de Mos, General Manager van CGI’s operaties in Nederland. “Deze interactieve app zal voor atleten en de sportwereld op wereldwijde schaal van voordeel zijn”.