Zanger en BCG alumnus John Legend bij College Tour

28 maart 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Niemand minder dan John Legend is vanavond te gast bij het populaire programma ‘College Tour’. Veel mensen kennen John Legend als de internationaal zeer succesvolle zanger, onder meer bekend van nummers als ‘Ordinary People’ en het recente ‘All of me’. Wat minder mensen weten is dat John Legend zijn loopbaan ooit als management consultant is begonnen bij Boston Consulting Group, een van de grootste strategische adviesbureaus ter wereld.

Vanavond zal de aflevering van het populaire NOVA programma College Tour in het teken staan van zanger John Legend. De immens populaire Amerikaanse zanger brak, mede door samen te werken met de beroemde hiphop artiest Kanye West, rond 2004 door in de VS met zijn album Get Lifted. Vandaag de dag heeft Legend miljoenen fans wereldwijd, 9 Grammy’s op zak en scoorde hij wereldhits als ‘Ordinary People’ en het recente ‘All of me’. Al met al een interessante gast voor College Tour, het televisieprogramma waarin honderden studenten onder leiding van presentator Twan Huys vragen kunnen stellen aan de aanwezige gast.

BCG alumnus

Soms kan een carrière een interessante vlucht nemen. Inmiddels is John Legend een beroemde zanger, maar vlak na zijn afstuderen aan de University of Pennsylvania begon John Roger Stephens (later krijgt hij de artiestennaam John Legend) zo’n 13 jaar geleden als management consultant bij strategy consulting firma Boston Consulting Group (BCG). Legend zou uiteindelijk drie jaar voor het strategie adviesbureau werken vanuit het kantoor in New York. Het consultancyvak moest uiteindelijk wijken voor zijn muzikale carrière die kort daarna een enorme vlucht nam, na Legend’s ontmoeting met onder andere Lauryn Hill en Kanye West.

Andere bekende alumni van Boston Consulting Group zijn onder meer Indra Nooyi (CEO van PepsiCo), Jeffrey Immelt (CEO van General Electric). De bekenste voormalig BCG-adviseur in Nederland is Hans Wijers. Hij gaf jarenlang leiding aan BCG in Nederland, daarnaast was hij onder meer minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok en tussen 2003 en 2012 AkzoNobel topman.

Daarnaast heeft BCG twee alumni die een grote impact hebben gemaakt binnen de consultancywereld. Roland Berger, de oprichter van Roland Berger Strategy Consultants, werkte jarenlang voor BCG in Boston en Milaan voordat hij zijn eigen adviesfirma oprichtte. En rivaal Bain & Company is in 1973 opgericht door voormalig BCG-consultant Bill Bain. Overigens is BCG zelf ook opgericht door een alumnus van een concurrerend consultancybureau. In 1963 besloot Bruce Henderson om zijn huidige werkgever Arthur D. Little te verlaten: Boston Consulting Group werd geboren.

Meer weten over de geschiedenis van strategy en management consultancybureaus?

- Tien strategy bureaus stammen af van McKinsey, Booz en ADL
- Berenschot aan de wieg van de adviesbranche in NL

Meest recente berichten over alumni van strategiebureaus:

- Wiebe Draijer nieuwe topman Rabobank Nederland
- Ex-OC&C en McKinsey adviseur Eric Wiebes uitgelicht
- Philips draagt Orit Gadiesh van Bain voor als lid RvC
- Het geheim achter alumni aanpak McKinsey & Company
- BCG alumnus nieuwe topman van Coca-Cola Benelux
- BCG partner Steve Gunby topman van FTI Consulting