BCG partner Steve Gunby topman van FTI Consulting

10 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultancybedrijf FTI Consulting heeft Steve Gunsby als nieuwe wereldwijde Chief Executive Officer aangesteld. Gunsby, die afkomstig is van Boston Consulting Group waar hij senior partner was, zal Jack Dunn IV opvolgen, die recentelijk besloot om terug te treden na 21 jaar bij de organisatie te hebben gewerkt. De benoeming zal formeel per 20 januari van kracht zijn.

Steve Gunby (56) heeft praktisch bijna zijn hele loopbaan voor Boston Consulting Group gewerkt. Hij voegde zich bij het strategie adviesbureau in 1983, gevestigd in het Boston kantoor. In 1993 werd Gunby als Managing Director aangesteld en in 1995 richtte hij het Washington kantoor op. Sindsdien groeide hij uit tot een van de meer seniore partners in BCG’s Noord-Amerika regio. Gunby leidde eerder al de operaties in de Americas en in zijn laatste rol was hij hoofd van de global transformation and grootschalige change praktijk. Steve Gunby studeerde af aan de Yale Law School, the Yale School of Management en Cornell University.

Steve Gunby - FTI Consulting

FTI Consulting heeft bovendien twee andere wijzigingen aangebracht binnen hun leiderschap. Dennis Shaughnessy, de huidige executive chairman, gaat met pensioen. Zijn rol zal niet vervangen worden, het adviesbureau heeft besloten een onafhankelijke chairman of the board aan te stellen. Om die reden zal Gerard Holthaus, de huidige president director of the board, non-executive chairman worden.

FTI Consulting heeft circa 4.000 werknemers verspreid over kantoren in 24 landen. Het consultancy-bureau is relatief goed door de crisis heengekomen, hoewel het in 2013 een klein verlies van iets meer dan $3 miljoen leed. Voor FTI Consulting, een beursgenoteerd bedrijf, was het daarom het juiste moment om veranderingen binnen de managementgelederen door te voeren.