DNA restaurant &samhoud foodlab blijkt een hoax

01 november 2013 Consultancy.nl

&samhoud foodlab, het eerste DNA restaurant dat gisteren haar deuren zou openen in Amsterdam, blijkt een grote hoax. Met de hoax wilden de initiatiefnemers, Salem Samhoud (oprichter &samhoud), Moshik Roth (topchef), het NGI en diverse marktpartijen, aandacht vragen voor voedselinnovatie.

Medio dit jaar brachten de Samhoud en Roth het opmerkelijke nieuws naar buiten dat ze van plan waren om het eerste ‘DNA restaurant’ ter wereld te openen in onze hoofdstad. Een restaurant waar gepatenteerde DNA bereidingstechnieken worden toegepast op eten. Dit om lichaamseigen processen te optimaliseren, aldus de initiatiefnemers. Er zouden zelfs drie natuurlijke genboosters zijn ontwikkeld samen met het Centre For Enhanced Food (CFEF) uit Wageningen.

&samhoud foodlab

Nu blijkt dat het om een grote hoax gaat, voorbereid samen met onder meer het Netherlands Genomics Initiative (NGI). Doelstelling van de eenmalige &samhoud foodlab actie was om bewustwording te creëren voor voedselinnovatie en duurzaam eten. “Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen te eten te geven, als we voedselinnovatie -uit angst voor het onbekende- laten voor wat het is” aldus Samhoud en Roth. Bekijk onderstaande YouTube film voor meer informatie:

Al met al kan worden geconcludeerd dat de actie z’n impact heeft gehad. Diverse media gericht op de foodbranche hebben in de afgelopen maanden structureel aandacht gegeven aan het innovatieve concept van Samhoud en Roth. “Het was van het begin af aan een vaag verhaal, maar doordat het ons toch wel fascineerde zijn we er volledig ingetrapt” schrijft platform FoodInspiration.nl.

Nieuws