DNA restaurant &samhoud foodlab opent de deuren

31 oktober 2013 Consultancy.nl

Update 1 november 2013: DNA restaurant &samhoud foodlab blijkt een hoax.

Vandaag opent adviesbureau &samhoud samen met topchef Moshik Roth haar tweede restaurant in Amsterdam. Het restaurant – genaamd &samhoud foodlab – is volgens eigen zeggen het eerste ‘DNA restaurant’ ter wereld.
 
Begin vorig jaar maakte &samhoud bekend dat het plannen had om de Amsterdamse restaurantsector te betreden. &samhoud places, een lounge en 2-sterrenrestaurant gevestigd op de boulevard van het Oosterdokseiland, opende op 18 augustus vorig jaar de deuren voor het grote publiek. Zo’n anderhalf jaar later blijkt &samhoud places, ondanks de sceptische geluiden voor de opening, een daverend succes: de eetgelegenheid werd door Michelin bekroond met twee sterren en reviews zijn over het algemeen lovend.

&samhoud foodlab
 
Het succes smaakte naar meer hebben Samhoud en Roth vast gedacht, want medio dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat ze bezig waren met plannen voor de opening van een tweede restaurant in Nederland. En vandaag is het zover: &samhoud foodlab is een feit.
 
Maar &samhoud foodlab is niet zomaar een restaurant. Het is de eerste plek ter wereld waar geëxtraheerd natuurlijk DNA (’genboosters’) wordt verwerkt in gerechten, met als doel om lichaam en geest een ‘boost’ te geven, aldus de initiatiefnemers. Bekend is dat het restaurant zal starten met 3 natuurlijke genboosters, ontwikkeld door het Centre For Enhanced Food (CFEF) uit Wageningen. 
 
Met het innovatieve concept willen Samhoud en Roth innovatief gezond voedsel breed toegankelijk maken. “&samhoud foodlab moet concreet bijdragen aan een betere toekomst. Dit realiseren wij door het innovatieve gezonde voedsel voor iedereen toegankelijk te maken, zo variëren de prijzen tussen €5 voor een shake tot €35 voor een 3-gangenmenu. Hierdoor slaat &samhoud foodlab de brug tussen de wetenschap en de maatschappij”, licht Moshik Roth toe.

Nieuws

Meer nieuws over