Samhoud opent DNA restaurant: &samhoud Foodlab

26 juli 2013 Consultancy.nl

Update 1 november 2013: DNA restaurant &samhoud foodlab blijkt een hoax.

Salem Samhoud, de oprichter van adviesbureau &samhoud, gaat samen met topchef Moshik Roth een tweede restaurant openen in Nederland. Het nieuwe restaurant – genaamd ‘&samhoud Foodlab’ – opent haar deuren in oktober “ergens in Amsterdam”. Volgens de initiatiefnemers wordt het straks het eerste DNA-restaurant ter wereld.
 
Nadat de plannen voor een restaurant in 2011 werden bekendgemaakt opende ‘&samhoud places’ haar deuren voor het grote publiek in augustus 2012. Het restaurant is tot dusver een succes - reviews van de eetgelegenheid zijn positief en ook werd &samhoud places door Michelin bekroond met twee sterren.

&samhoud Foodlab

Het nieuwe restaurant &samhoud Foodlab gaat geëxtraheerd natuurlijk DNA verwerken in gerechten. Volgens de initiatiefnemers zullen daarmee “lichaamseigen processen optimaal gaan functioneren”. Om deze innovatieve voedingsmethodiek in de praktijk zorgvuldig toe te passen werken Samhoud en Roth met het CFEF (Centre for Enchanced Food uit de regio Wageningen). Met deze stap zetten de initiatiefnemers volgens eigen zeggen een tweede stap richting hum gezamenlijke ambitie om een ‘Brighter Future’* te realiseren, waarbij food en innovatie de rode draad is.

* Gebaseerd op de slogan van &samhoud: "Together we build a brighter future". 

Nieuws

Meer nieuws over