Paul Kloosterboer wint Ooa Boek van het Jaar 2013

30 oktober 2013 Consultancy.nl

Het boek ‘Van waarnemen naar waarmaken’ van Paul Kloosterboer* heeft de ‘Boek van het Jaar’ prijs van de Ooa gewonnen. Kloosterboer kreeg de prijs gisteren in ontvangst van Ooa voorzitter Jan Willem Kradolfer tijdens de Dag van de Orde.

Sinds 1981 organiseert de Ooa jaarlijks de ‘Boek van het Jaar’ prijs, voor het beste professionele boek op het gebied van organisatieadvies. Vorig jaar ging de prijs voor Boek van het Jaar naar het boek ‘Verwaarloosde organisaties’ van Joost Kampen, organisatieadviseur bij Van de Bunt Adviseurs.

Ooa Boek van het Jaar

Dit jaar werden zo’n 60 boeken ingezonden. Naast het boek van Kloosterboer werden ook twee boeken van Twynstra Gudde adviseurs (Mieke Moor en Erna Scholtes) genomineerd voor de finale. Uiteindelijk werd Kloosterboer aangewezen als winnaar.

Zijn boek ‘Van waarnemen naar waarmaken’ is een verslag van een ontdekkingstocht naar de slaag- en faalfactoren voor vernieuwen met professionals. “Kloosterboer vindt taal voor methodologische strategie, en maakt gehakt van veel van het denken en werken aan een strategie in bestuurskamers” aldus de vijfkoppige jury van de Ooa. In een reactie op de prijs gaf Kloosterboer aan erg blij te zijn met de erkenning van de beroepsgroep.

* Paul Kloosterboer werkt als zelfstandig adviseur, daarvoor werkte hij jarenlang voor adviesbureau Cordes (20 jaar) en Holland Consulting Group (6 jaar).

Nieuws

Meer nieuws over