Nicoline Mulder wint 2014 editie Ooa Boek van het Jaar

12 juni 2014 Consultancy.nl

Nicoline Mulder heeft de prijs ‘Ooa Boek van het Jaar 2013’ in de wacht gesleept. De ervaren adviseur en coach heeft de prijs te danken aan haar boek ‘Value-based Project Management’. Mulder kreeg de award, een beeldje en ook een geldprijs, afgelopen dinsdag uitgereikt tijdens het Boek&Festival in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Jaarlijks reikt de Ooa, de beroepsvereniging voor organisatieadviseurs, een prijs uit aan het beste boek over organisatieadvies van het jaar. Dit jaar beoordeelde een vakjury, bestaande uit zes adviseurs*, 48 inzendingen. Uit die inzendingen werden uiteindelijk drie boeken genomineerd voor de finale:

Nominaties - Ooa Boek van het Jaar

Uit het juryrapport blijkt dat het een nek-aan-nek strijd was tussen de drie finalisten: “Alle drie de boeken zijn een 'must read' voor elke adviseur,” aldus juryvoorzitter Erna Scholtes. Uiteindelijk ging de titel naar het boek ‘Value-based Project Management’ van Nicoline Mulder. Volgens de jury weet Mulder hiermee een “nieuwe stap neer te zetten in het denken over projectmanagement”. Scholtes licht toe: “Dit boek is wat ons betreft een echte verrijking van ons vak, omdat het handreikingen biedt voor omgaan met de complexiteit in uiteenlopende situaties. Deze leesbare bewerking van haar proefschrift is overtuigend een nieuwe stap in het denken over projectmanagement. Elke adviseur kan hier direct mee aan de slag!”

In het boek presenteert Mulder een methodiek waarmee het rendement van projectmanagement verbeterd kan worden. Door uit te gaan van een complexe en zelfs chaotische projectomgeving komt ze tot een set van elf interventies die structuur kunnen geven aan een programma of project, wat over de hele linie leidt tot een hogere projectvolwassenheid en ROI.

Nicole Mulder wint OOA prijs

Mulder laat in een reactie weten erg vereerd te zijn met de prijs: “Het is een mooie erkenning dat mijn boek gezien wordt als een aanwinst voor onze beroepsgroep!” De winnaar van de afgelopen editie van ‘Boek van het Jaar’ – Paul Kloosterboer voor zijn boek ‘Van waarnemen naar waarmaken – laat op Twitter weten met “trots en weemoed” zijn kroon te hebben overgedragen aan Mulder.

* De jury bestond uit Erna Scholtes (voorzitter; Twynstra Gudde), Martin Groenhuis (De Baak), Harry ter Braak (WagenaarHoes), Mark van Twist (Netherlands School of Public Administration), Paul Vergeer (Condroz Consulting Group) en Marijke Spanjersberg (Sioo).

Nieuws

Meer nieuws over