Ooa en ROA gastheer van International Conference 2015

03 juni 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen

Op 22 en 23 september organiseert de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa), in nauwe samenwerking met de ROA en de ICMCI, een tweedaags jubileumcongres over innovatie, met als thema “Global examples, local effects”. Organisatieadviseurs van over de hele wereld zullen naar Nederland afreizen om het event bij te wonen. Diverse internationale experts en topconsultants uit de adviesbranche leveren een inhoudelijke bijdrage aan het congres, waaronder experts van AEF, Twynstra Gudde, WagenaarHoes, PwC en Mazars.

De International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) is in 1987 opgericht en heeft zich ten doel gesteld om een mondiale standaard te bieden voor organisatieadviseurs en wereldwijd de volwassenheid van de organisatieadviesbranche naar een hoger niveau te tillen. De Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa), de Nederlandse beroepsvereniging voor adviseurs, is samen met ruim 50 andere landen aangesloten bij de ICMCI*.

CMC - Innovation in Consultancy

International Consultancy Conference 2015
Ieder jaar organiseert de ICMCI een jaarcongres voor adviseurs, afgelopen jaar bijvoorbeeld in Zuid-Korea (Seoul), en dit jaar, in het jaar dat de Ooa 75 jaar bestaat, krijgt de Nederlandse beroepsvereniging de gelegenheid om gastheer te zijn van het prestigieuze congres. In nauwe samenwerking met de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) en de ICMCI wordt het evenement – getiteld ‘Innovation in Consultancy - Global Examples, Local Effects’ – op 22 en 23 september gehouden in Huis ter Duin, Noordwijk. Drie ontwikkelingen staan centraal: Technological innovation, Social innovation en Value for the profession.

Dag 1: 22 september
Op dag 1 duiken de deelnemers in het thema innovatie, wereldwijde trends en lokale effecten. De wereldwijde trends komen in de ochtend aan bod met keynotes van Prinses Laurentien van Oranje Nassau en KPMG partner Fons Trompenaars**. Daarna volgen workshops en lezingen over vernieuwingen zoals technologische-, sociale- en vakinhoudelijke innovaties. Hiervoor zijn diverse internationale topsprekers opgelijnd, zoals Fiona Czerniawska (Source, Verenigd Koninkrijk), Alfred Harl (UBIT, Oostenrijk) en gerenommeerde Nederlandse experts als Henk Volberda (Erasmus Strategic Renewal Centre), Marie-Pauline Lauret (Mazars), Rik Maes (Academy of Information Management) en Léon de Caluwé (Twynstra Gudde). Rob Wagenaar, medeoprichter van WagenaarHoes, zal samen met Ard-Pieter de Man van opleidingsinstituut Sioo en ROA-voorzitter Michael van der Velden (partner bij AEF) de sessie ‘Gamechangers in Consulting’ leiden. En ook Kenny van Ierlant (PwC) is betrokken bij een inhoudelijke sessie (‘Digital disruption’). “Een rijk pallet dat inspirerende en gevarieerde perspectieven oplevert van over de hele wereld,” aldus de Ooa.

Sprekers tijdens CMC congres

De dag wordt vervolgens afgesloten met een spetterend galadiner, ter ere van het 75-jarig jubileum van de De Orde van organisatiekundigen en –adviseurs.

Dag 2: 22 september
De tweede dag staat volledig in het teken van de lokale effecten. Hoe werken de globale trends door in een lokale setting? De deelnemers gaan op bezoek bij gerenommeerde bedrijven en instituten: Deltares, De Nederlandse Bank, Stage Entertainment en het Vredespaleis (International Court of Justice) openen hun deuren voor ons. Daar gaan ze aan de slag met concrete consultancy vraagstukken en zetten ze hun tanden in oplossingsgerichte adviezen. Het gaat daarbij om vernieuwing in bestuur, productie, high tech waterwerken of internationale conflictbemiddeling.

DNB - Stage Entertainment - Deltares - International Court of Justice

Partners
De CMC International Consultancy Conference wordt dit jaar ondersteund door diverse partijen: de ROA en Ooa zijn organisatiepartners, terwijl opleidingsinstituut Sioo, Vakmedianet, Management & Consulting, het Amsterdam Centre for Management Consulting, Ngi-NGN, PZO-ZZP, Achmea, KPMG, NVP*** en Consultancy.nl hun naam inmiddels ook hebben verbonden aan het evenement.

Partners van het CMC congres

* De Orde van organisatiekundigen en –adviseurs is sinds 1989 aangesloten bij de ICMCI.

** Fons Trompenaars is mede-oprichter van Trompenaars Hampden-Turner (THT). In februari van dit jaar werd de change management specialist door KPMG Advisory ingelijfd.

*** NVP = Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling.