KPMG Advisory koopt Trompenaars Hampden-Turner

06 februari 2015 Consultancy.nl

Accountants- en adviesbureau KPMG heeft Trompenaars Hampden-Turner overgenomen, een specialist op het gebied van leiderschap en change management. De change specialist gaat binnen KPMG deel uitmaken van de People & Change-praktijk binnen Advisory.

Trompenaars Hampden-Turner (THT) is in 1985 opgericht door Fons Trompenaars en Charles Hampden-Turner en is gevestigd in Amsterdam. Het adviesbedrijf is onder meer gespecialiseerd in het oplossen van vraagstukken en dilemma’s op het gebied van cultuur, leiderschap, gedragsverandering en diversiteit binnen organisaties. Bij Trompenaars Hampden-Turner werken circa 15 adviseurs, waaronder Fons Trompenaars, een goeroe met wereldwijde bekendheid voor zijn diverse modellen op het gebied van HR en cultuur. In 2011 en 2013 werd Trompenaars door HR Magazine uitgeroepen tot een van de 50 meest invloedrijkste nog levende managementdenkers ter wereld.

KPMG Advisory koopt Trompenaars Hampden-Turner

Met de aankoop van Trompenaars Hampden-Turner krijgt de human capital consultancypraktijk van KPMG volgens Harold de Bruijn, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor de Nederlandse People & Change-praktijk, een forse impuls. “De overname past volledig in de wereldwijde strategie van KPMG Management Consulting die tot doel heeft KPMG te positioneren als vooraanstaand adviseur bij grootschalige veranderingsprojecten waarin gedrag en cultuur een cruciale rol spelen.” Met de overname is het Big Four kantoor volgens de service line leader nog beter in staat om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van het menselijk kapitaal.

Management Consulting | People & Change
Trompenaars Hampden-Turner wordt binnen Nederland geïntegreerd in de People & Change-praktijk, hoewel de adviseurs als expert-team gepositioneerd zullen worden, waarbij ze ook in Europa en wereldwijd ingezet zullen worden om klanten te voorzien van HR advies. De Bruijn: “Door het werk van THT wordt KPMG in staat gesteld projecten bij organisaties te verrijken met aspecten op het gebied van cultuur en diversiteit.” Dit geldt niet alleen voor human capital trajecten, maar ook voor overige programma’s met een human capital component, aldus De Bruijn, met fusies en overnames als een voorbeeld van zo’n integrated service offering: “Gezien het feit dat THT ook adviseert op het gebied van cultuuraspecten bij fusies en overnames, biedt de overname KPMG ook de mogelijkheid adviseurs van andere adviespraktijken in te zetten.” Tot slot zal de expertise van THT ook worden ingezet om interne teams te trainen, bijvoorbeeld in het gebruik van de methoden en technieken van THT.

Harold de Bruijn en Fons Trompenaars

Voor Trompenaars Hampden-Turner betekent de overname grotere kansen naar internationale uitbreiding, een van de doelstellingen van het bureau die in de praktijk niet volledig werd gerealiseerd. De Bruijn legt uit: “Door de beperkte schaalgrootte en het ontbreken van het vereiste netwerk slaagt THT er echter niet in deze ambities te realiseren.” Onder de vlag van KPMG – het adviesbedrijf behoort tot een van de grootste management consultancybureaus ter wereld – verwacht De Bruijn bij te kunnen dragen aan deze ambitie.

Voor KPMG Nederland is het de tweede grote overname in enkele dagen. Gisteren werd nog bekend dat de deal met Crimsonwing tot een goed einde is gebracht, met als gevolg een Europese Microsoft Dynamics praktijk van meer dan 350 professionals.

Nieuws