KPMG biedt 26 miljoen op IT bureau Crimsonwing

28 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Update 4 februari 2015 - De aandeelhouders van Crimsonwing hebben ingestemd met het bod van KPMG, waarmee KPMG in een klap de grootste Microsoft Dynamics praktijk van de Big Four krijgt. Als gevolg van de deal ontstaat de nieuwe onderneming KPMG Crimsonwing, een joint venture van de KPMG-praktijken in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Malta.

KPMG wil de internationale IT-dienstverlener Crimsonwing overnemen, een specialist op het gebied van Microsoft Dynamics. Wanneer het bod van €26 miljoen wordt geaccepteerd, dan lanceert KPMG een joint venture – KPMG Crimsonwing genaamd – die zal bestaan uit zo’n 350 werknemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Malta.

KPMG Crimsonwing

Crimsonwing, opgericht in 1996, specialiseert zich in het automatiseren van bedrijfsprocessen met de business software van Microsoft Dynamics. Daarnaast biedt de onderneming oplossingen voor e-commerce met gebruikmaking van de software van Magento en Intershop. In 2007 behaalde de onderneming de Microsoft Gold Partner status en werd de positie als dienstverlener van Microsoft Dynamics ERP en CRM oplossingen met twee overnames verder vergroot. Het beursgenoteerde Crimsonwing heeft kantoren in Hilversum, Valkenswaard, Londen en Marsa (Malta) opereren.

"De aankondiging van vandaag is een belangrijke stap in de groei van onze ERP- en CRM-dienstverlening”, zegt Erik Schut, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor de management consulting-praktijk. Schut: “Ondernemingen zijn in toenemende mate op zoek naar Microsoft Dynamics gedreven oplossingen om het maximale rendement uit hun bedrijfsvoering te halen. De vraag naar deze oplossingen groeit en dat betekent dat wij mee willen. Daarop baseren wij onze strategie. De mogelijke overname van Crimsonwing stelt ons in staat in deze vraag te voldoen.”

KPMG koopt Crimsonwing

Als de aandeelhouders van Crimsonwing instemmen met het bod ontstaat KPMG Crimsonwing, een joint venture tussen de huidige werknemers van Crimsonwing en een samenwerkingsverband van de relevante KPMG-praktijken in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Malta. Vanuit de Nederlandse KPMG-praktijk zal een twintigtal professionals zich aansluiten bij het nieuwe samenwerkingsverband.

Volgens Schut wordt KPMG als gevolg van de overname in één keer “de grootste speler in Europa als het om Microsoft Dynamics op het gebied van ERP, CRM en e-commerce.”