Ooa en ROA organiseren Boek&Festival evenement

18 mei 2015 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profielen

Morgen organiseren de Ooa en de ROA voor het eerst gezamenlijk het Boek&Festival, een evenement waar publicaties rondom organisatieadvies en management – en hun auteurs – centraal staan. Bijzonder aan het festival is vooral dat auteurs gedurende de dag lezingen of interactieve workshops zullen verzorgen over hun publicatie. Ook zullen de winnaars van de ROA Professionele Publicatie Prijs en de Ooa Boek van het Jaar Prijs bekendgemaakt worden.

Schat een kennis
Nederland zag de afgelopen jaren een explosie in het aantal adviesbureaus, mede door de enorme opkomst van freelancers, ZZP’ers en overige nieuwe (niche) spelers. Inmiddels telt ons land
meer dan 91.000 organisatieadviesbureaus, elk met hun eigen specifieke vakgebied(en), klantendoelgroep en industrie/sector focus. Al deze bureaus tezamen beschikken over een schat aan kennis over (het geven van) organisatieadvies en complexe managementvraagstukken. Geregeld brengen adviseurs nieuwe boeken en publicaties uit, waarmee zij bijvoorbeeld hun kennisleiderschap op een bepaald vlak laten zien. Ook Consultancy.nl licht regelmatig boeken uit, zoals onlangs nog SEX Cells, The New Oil, Wij zijn Big Data en Leading Digital.

Het Boek&Festival 2015

Boek&Festival
Om auteurs van boeken en publicaties op het vlak van organisatieadvies en management in het zonnetje te zetten, organiseren de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en de Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA) morgen een speciaal evenement in De Glazen Ruimte te Maarssen: het Boek&Festival. De middag staat onder meer in het teken van twee prijsuitreikingen; de ROA Professionele Publicatie Prijs 2014 en de Ooa Boek van het Jaar Prijs 2014. De auteurs van de genomineerde publicaties en boeken geven bovendien lezingen en interactieve workshops over hun publicatie. “Tijdens het Boek&Festival 2014 laten we boekenliefhebbers ervaren dat organisatieadvies een serieus vak is en dat hierover goede, inspirerende en verrassende boeken worden geschreven”, aldus de organisatie van het boekenevenement.

ROA Professionele Publicatie Prijs
Uit de in totaal 44 inzendingen komen de volgende drie publicaties in aanmerking voor de ROA Professionele Publicatie Prijs 2014:

 • Samen leren en veranderen door krachtprogramma's bij SSONML – door Michiel Louweret (werkzaam als zelfstandig adviseur)
 • De Adaptieve Organisatie: De Rol Van Verkenners, Verbinders En Sponsoren Voor Innovatie – door Rick Aalbers (Assistant Professor Strategy & Innovation, Radboud Universiteit Nijmegen) en Jasper de Valk (Manager Google Nederland en Partnerships Director TEDx Amsterdam)
 • Wat kunnen we leren van 2.500 jaar samenwerken – auteur is Robin Bremekamp, partner bij Common Eye

Michel Louweret - Rick Aalbers - Jasper de Valk en Robin Bremekamp

De jury van de ROA Professionele Publicatie Prijs bestaat uit:

 • Celeste Wilderom (voorzitter van de jury), Change Management & Organizational Behavior, Universiteit Twente
 • Annet Weitering, Programmamanager bij opleider Sioo, docent Veranderkunde en zelfstandig veranderkundige/organisatieontwikkelaar 
 • Monique Britstra, HR Manager bij Timing uitzendbureau in Apeldoorn (en voorheen Manager Lean Verbetermanagement bij Menzis en adviseur bij BMC)  
 • Roel Rutten, Assistant Professor in the Department of Organization Studies in het Center for Innovation Research (CIR) bij Tilburg University
 • Albert Visscher, partner adviesbureau SeederDeBoer 

Celeste Wilderom - Annet Weitering - Monique Britstra - Roel Rutten - Albert Visscher

Ooa Boek van het Jaar Jury Prijs
De volgen drie boeken behoren tot de finalisten van de Ooa Boek van het Jaar Prijs:

 • Cliché & Organisatie - door Luc Peters, ruim 20 jaar actief als manager
 • De kracht van platformen - door Maurits Kreijveld, futuroloog en voormalig onderzoeker bij het Rathenau Instituut
 • Onderweg - door Leike van Oss en Jaap van ’t Hek, werken beiden bij Organisatievragen

Luc Peters - Maurits Kreijveld - Leike van Oss en Jaap van t Hek