Ooa roept adviseurs op Serious Request te steunen

07 november 2014 Consultancy.nl

Ton de Korte, vicevoorzitter van de Ooa, de orde van organisatieadviseurs, roept adviseurs op om zich in te zetten voor Serious Ambtenaar, een onderdeel van Serious Request. Dit jaar wordt geld opgehaald voor de slachtoffers van seksueel geweld in oorlogsgebieden. Geld wordt ingezameld door middel van donaties van bedrijven, in ruil voor advies.

Serious Request
Sinds 2004 zamelt de Nederlandse radiozender 3FM jaarlijks geld in voor projecten van het Rode Kruis. Elk jaar worden drie DJ’s zes dagen lang opgesloten in een glazen huis, waar zij dag en nacht platen draaien, en op verzoek – en in ruil voor een donatie – tevens verzoeknummers inwilligen. Vorig jaar haalde het initiatief ruim €12 miljoen op.

Ooa roept adviseurs op Serious Request te steunen

Serious Ambtenaar
Voor het vierde jaar op rij maakt ‘Serious Ambtenaar’ onderdeel uit van de Serious Request actie. Hierbij kunnen organisaties een donatie doen van minimaal €5.000 in ruil voor advies. De ambtenaren die in dit advies voorzien kunnen zich aanmelden om belangeloos een adviesopdracht uit te voeren. Serious Ambtenaar matcht dan een ambtenaar met organisatie, die de adviesopdracht uitvoert. De adviseurs worden hierbij ondersteund door ervaren consultants. Vorig jaar leverde het initiatief €370.000 op voor Serious Request. Ton de Korte, vicevoorzitter van de OOa en ambassadeur van Serious Ambtenaar: “Ik ondersteun de actie van harte en roep jullie op om je bij Serious Ambtenaar te melden als teamleider, ambassadeur of begeleider van een adviesteam. Vanuit onze professie kunnen we kwaliteit toevoegen aan deze inzet van vrijwilligers en mede bijdragen aan dit goede doel.”

Ambitieuze doelstelling
Dit jaar is er vooralsnog €65.700 opgehaald, maar Serious Ambtenaar streeft naar meer. De adviesopdrachten worden tot en met kerst verzameld, waarna het bedrag naar Serious Request gaat. Volgend jaar worden vervolgens twee vrijdagen in maart uitgekozen waarop de opdrachten uitgevoerd zullen worden, al zijn er momenteel ook al een aantal adviesopdrachten gaande. Tien vrijwilligers, vanuit diverse  - niet per definitie vanuit de consultancy - achtergronden, werken samen de opdracht uit. Zij worden hierbij begeleid door gekwalificeerde consultants, die zich als procesbegeleider inzetten voor het initiatief. Via de website van Serious Ambtenaar kunnen geïnteresseerde consultants zich aanmelden bij het initiatief.

Nieuws

Meer nieuws over