2 Twynstra boeken kanshebber Ooa Boek van het Jaar

26 september 2013 Consultancy.nl

De Orde van organisatiekundigen en -advies (Ooa) heeft de genomineerden voor de ‘Boek van het Jaar’ prijs bekendgemaakt. Uit 60 inzendingen zijn 3 boeken genomineerd, daarvan zijn er twee aan de hand van Twynstra Gudde adviseurs en één van een voormalig partner van boutique adviesfirma Cordes. De winnaar wordt op 29 oktober 2013 bekend gemaakt tijdens de Dag van de Orde.

Sinds 1981 organiseert de Ooa jaarlijks de ‘Boek van het Jaar’ prijs, voor het beste professionele boek op het gebied van organisatieadvies. Vorig jaar ging de prijs voor Boek van het Jaar naar het boek ‘Verwaarloosde organisaties’ van Joost Kampen, organisatieadviseur bij Van de Bunt Adviseurs. Hij nam de prijs in ontvangst tijdens de Ernst Hijmanslezing, dat medio januari plaatsvond in Driebergen.

De drie genomineerde boeken voor Boek van het Jaar 2013:

  • ‘Tussen de regels’ van Mieke Moor (Twynstra Gudde)
  • ‘Transparantie, icoon van een dolende overheid’ van Erna Scholtes (Twynstra Gudde)
  • ‘Van waarnemen tot waarmaken’ van Paul Kloosterboer (zelfstandig adviseur)

Ooa Boek van het Jaar

Tussen de regels

Het boek ‘Tussen de regels’ is een boek dat op het raakvlak van kunst, filosofie en organisatie-vraagstukken van deze tijd een bevlogen pleidooi voert voor werkelijke openheid in het werk. Mieke Moor werkt als sinds 2001 bij Twynstra Gudde in de adviesgroep Zorg.

Transparantie, icoon van een dolende overheid

Het boek ‘Transparantie, icoon van een dolende overheid’ is een verhelderend boek over het begrip transparantie en de manier waarop daarmee wordt omgegaan door de regering en de Tweede Kamer. Erna Scholtes heeft meer dan 20 jaar ervaring als organisatieadviseur, waaronder de laatste 12 jaar bij Twynstra Gudde. Daarvoor werkte ze onder andere meer dan 10 jaar voor Bakkenist.

Van waarnemen tot waarmaken

Het boek ‘Van waarnemen tot waarmaken’ is een verslag van een ontdekkingstocht naar de slaag- en faalfactoren voor vernieuwen met professionals. Paul Kloosterboer werkt als zelfstandig adviseur, daarvoor werkte hij jarenlang voor adviesbureau Cordes (20 jr) en Holland Consulting Group (6 jr).

OOA Boek van het Jaar - Auteurs

Nieuws

Meer nieuws over