Jan Willem Kradolfer nieuwe voorzitter van de Ooa

25 juli 2011 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Jan Willem Kradolfer, adviseur bij WagenaarHoes Organisatieadvies, wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe bestuursvoorzitter van de Ooa. Op maandag 29 augustus zal tijdens de Algemene Ledenvergadering worden gestemd over de kandidatuur van Kradolfer. Hij volgt Miel Otto op, die ruim 4 jaar de functie van voorzitter heeft waargenomen.

De Ooa is de beroepsvereniging voor adviseurs in Nederland. De Ooa werd in 1949 opgericht als Orde van organisatie-adviseurs en fuseerde in 1973 met het genootschap van Organisatiekundigen. De Ooa is lid van de International Council of Management Consultancy Institutes (ICMCI) en heeft samenwerkingsverbanden met onder meer beroepsverenigingen en vele opleidingsinstituten. De belangrijkste doelen van de Ooa zijn:

  • Het interactief delen van kennis en praktijkervaringen;
  • Continue professionalisering van de beroepsgroep;
  • Uitdagen tot vernieuwing en verandering in relatie tot marktontwikkelingen.

Over Jan Willem Kradolfer 
Jan Willem Kradolfer (1960) is een energieke consultant, stevige ‘inspirator’, creatieve (interim-)manager en gepassioneerd trainer/coach. ‘Hoofd, hart, en hand’ krijgen bij hem in deze verschillende rollen een heel praktische invulling. Hij biedt in moeilijke omstandigheden een nieuw perspectief, maakt moeilijke vraagstukken eenvoudiger én lost ze op. Hij werkt in bedrijfsleven en openbaar bestuur, zowel op management- en directieniveau als in meer bestuurlijke rollen. Hij weet als vennoot van WagenaarHoes wat ondernemers drijft. Zijn fascinatie is hoe leiderschap in de praktijk van alledag vorm en inhoud krijgt. De rol van interim-directeur voedt zijn eigen praktijk in de Leiderschaps Ontwikkelings Trajecten die hij als ‘leermanager’ begeleidt. Jan Willem heeft een intensieve praktijk opgebouwd als coach voor beslissers in (eind)verantwoordelijke posities. Reflectie en uitbreiding van het handelingsrepertoire staan daarbij centraal.

Jan Willem is politicoloog, bestuurskundige, in het bezit van een MBA en gecertificeerd commissaris.