Accenture, KPN Consulting & Ordina op IT Talent Debate

10 september 2013 Consultancy.nl

16 informatica gerelateerde studieverenigingen, die samen zo'n 5.000 IT-studenten vertegenwoordigen, organiseren op 11 oktober 2013 het ‘IT Talent Debate 2013’. Naar verwachting zullen zo’n 300 derde- en vierdejaars studenten van verschillende HBO- en WO-informaticaopleidingen het evenement bijwonen. Tien ICT bedrijven en adviesbureaus nemen deel aan het wervingsevent, waaronder Accenture, KPN Consulting en Ordina.

Ondanks de crisis zijn afgestudeerde informatici nog altijd in trek. Veel IT-studenten zijn echter niet te spreken over de aanpak van recruitmentkantoren. Zij ergeren zich met name aan de wervende verhalen van de recruiters waarin inhoudelijke aspecten vaak ontbreken. De studenten vinden daardoor dat ze niet goed kennis kunnen maken met het werkveld. Daarom hebben de 16 studieverenigingen besloten om de handen ineen te slaan en gezamenlijk een IT event te organiseren.

IT Talent Debate 2013

Maar liefst 18 bedrijven toonden interesse om deel te namen aan het IT Talent Debate. Omdat er maar plek is voor 10 deelnemende bedrijven bevonden de initiatiefnemers zich in een luxe positie: ze lieten alle aangemelde bedrijven pitchen en kozen met elkaar de 10 beste inzendingen voor deelname. De inzendingen werden beoordeeld op onder andere onderscheidend vermogen, innovativiteit en de door de bedrijven voorgestelde workshops en sprekers. De volgende 10 bedrijven zijn uiteindelijk geselecteerd: Accenture, Caesar Experts, de Nederlandse Spoorwegen, Incentro, Info Support, KPN Consulting, Ordina, SNS Reaal, Thales en Ymor.

Reactie KPN Consulting
In een reactie laat KPN Consulting weten blij te zijn met de uitverkiezing. “We vinden het een enorm compliment dat we gekozen zijn door de studenten” zegt Dorien Lameris, Manager Recruitment bij het ICT adviesbureau. “De aanpak van het IT Talent Debate is innovatief. Innovatie is voor onze organisatie een heel belangrijk thema en daar sluit dit evenement heel goed op aan. Het concept geeft bedrijven bovendien de mogelijkheid om zichzelf op een nieuwe manier als werkgever te profileren. Wij willen door middel van het IT Talent Debate laten zien wie we echt zijn”.

Nieuws

Meer nieuws over