KPMG en Grant Thornton begeleiden KPN ICT Consulting overname

31 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Medio december werd KPN ICT Consulting ingelijfd door de Belgische branchegenoot Cegeka. Inmiddels is bekend welke dealmakers achter de schermen de transactie tot een goed einde hebben weten te brengen.

KPN ICT Consulting, het voormalige KPN Consulting en Getronics, maakte sinds 2007 deel uit van KPN. Onder de vleugels van de telecomgigant groeide de praktijk uit naar een team van ongeveer 1.000 werknemers, goed voor een omzet van ongeveer €100 miljoen.

KPN’s besluit om KPN ICT Consulting te verkopen ligt in het verlengde van zijn strategie om zich hernieuwd te focussen op zijn kernactiviteiten – telecom en infrastructuurdiensten. Ook wil het bedrijf de inkomsten uit de verkoop gebruiken om de operationele en financiële flexibiliteit van de organisatie te vergroten en te investeren in een grote digitaliseringsslag. 

KPN verkoopt KPN ICT Consulting aan Cegeka

Voor Cegeka betekent de deal een uitbreiding van zijn Benelux-divisie naar meer dan 2.500 professionals. Daarmee is de afdeling nu goed voor de helft van het totale personeelsbestand, dat werkzaam is in negen landen: België, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië en Rusland. 

“Door deze transactie kunnen we onze groei voortzetten en onze marktpositie in Nederland versterken. De diensten van KPN ICT Consulting integreren naadloos in het portfolio van onze Nederlandse tak”, stelt Karim Henkens, Managing Director van de businessunit voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en Scandinavië. 

De transactie tussen KPN ICT Consulting en Cegeka werd begeleid door een corporate finance-team van ABN Amro, bestaande uit Joscha van den Bos, Robbert Claassen, Ward van Vierssen Trip, Pranav Shah, Thomas Batsleer en Irma Ridder. Legal advisory werd verzorgd door Florent (dealteam: Matthijs Brons, Hester van Woudenberg en Katharina Bottenberg), terwijl Atlas Fiscalisten tax advisory leverde.

Diensten op het gebied van transaction services werden verzorgd door M&A-adviseurs van KPMG (Niek Kolkman, Bas Smits, Shivam Khanna, Can Okumus, Ilya Golubev, Morsal Sarwarzadeh, Diana Davydova en Matthijs van den Neste) en Grant Thornton (Wilfred van der Lee, Adam Azulai en Ryno Swanepoel).