KPN Consulting breidt diensten uit met ServiceNow

19 juni 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

KPN Consulting heeft haar dienstverlening uitgebreid met de servicemanagement oplossingen van ServiceNow. Door de samenwerking kan het ICT adviesbureau opdrachtgevers ondersteunen bij de implementatie en toepassing van het populaire ServiceNow platform.
 
IT-servicemanagement
ServiceNow is een wereldwijde leverancier van enterprise IT-cloudoplossingen. Het ServiceNow platform helpt bedrijven met het automatiseren en beheren van IT-servicemanagement processen. Door toepassing van de oplossing kunnen bedrijven hun kosten verlagen, meer ‘control’ krijgen op de processen en de kwaliteit en snelheid van de ICT-dienstverlening verbeteren. Daarnaast levert het ook een efficiencywinst op binnen de IT-afdeling. Doordat handmatig werk wordt vervangen door een geautomatiseerde oplossing, vermindert de druk op de ICT-afdeling, waardoor ICT-medewerkers zich bezig kunnen houden met meer strategische en organisatiebrede vraagstukken.
 
KPN Consulting - ServiceNow
 
Practice what you preach
KPN Consulting besloot tot de samenwerking met ServiceNow nadat het technologie- en adviesbedrijf het platform zelf in gebruik nam voor het managen van de ICT-dienstverlening aan eigen klanten. Volgens Arnold van Mameren van KPN Consulting komt deze ervaring ten goede aan klanten van het adviesbureau. “KPN Consulting heeft de meerwaarde en het gebruiksgemak van het krachtige ServiceNow platform zelf ervaren en we willen dat klanten profiteren van onze best practices”.
 
Op de vraag wat KPN Consulting onderscheidt van de concurrentie refereert Van Mameren aan de bewezen track record van het IT consultancykantoor. KPN Consulting is volgens hem al jarenlang een voorloper op het gebied van servicemanagement-optimalisatie en –transformatie. Zo was het bedrijf een van de eerste bedrijven in Nederland dat de ITIL, ASL en BISL methodieken toepaste. Bovendien heeft het concern, onlangs nog verkozen tot een van de Beste Werkgevers van het land, aan de wieg gestaan van het Microsoft gedachtegoed over IT-servicemanagement, het Microsoft Operations Framework (MOF).
 
Toegevoegde waarde
“Met deze samenwerking komen strategische visie, concrete aanpak en moderne technologie op een bijzonder effectieve wijze bij elkaar – het daadwerkelijk realiseren van toegevoegde waarde door de IT Operatie is nog nooit zo haalbaar gebleken” voegt Richard Poolman toe, Regional Director van de Benelux regio bij ServiceNow.