BexerHamstra sluit zich aan bij consultancycollectief en B Corp Highberg

28 juni 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

BexerHamstra heeft zich als achtste adviesbureau aangesloten bij Highberg, een consultancycollectief bestaande uit meerdere bureaus gespecialiseerd in organisatie-, digitale en duurzaamheidstransformaties.

“Met de toevoeging van BexerHamstra verstevigen we onze positie op het gebied van organisatietransformaties”, laat Han Driessen, CEO van Highberg, weten.

“De komst van BexerHamstra zal niet alleen resulteren in een uitbreiding van de dienstverlening aan onze klanten, maar vergroot ook onze mogelijkheden om maatschappelijke impact te creëren en bij te dragen aan een rechtvaardigere en duurzamere toekomst.”

BexerHamstra sluit zich aan bij consultancycollectief en B Corp Highberg

BexerHamstra, dat in 2022 ontstond, is een snelgroeiend adviesbureau gespecialiseerd in beloningsvraagstukken (compensation & benefits), beloningsbeleid, organisatie-inrichting, pensioenvraagstukken en overige arbeidsvoorwaarden. BexerHamstra beschikt over een uitgebreide klantenportefeuille, variërend van startups tot multinationals. De circa veertig professionals van het adviesbureau nemen nu hun ruime expertise en een breed klantenbestand mee naar Highberg.

De buy-and-build-reis van Highberg begon reeds in 2020, toen BlinkLane Consulting en zusterbedrijf Gladwell Academy groeikapitaal aantrokken van het Duitse private equity-kantoor Auctus Capital Partners. Een jaar later sloot Verdonck, Klooster & Associates zich aan als eerste partner. In 2022 volgden vier andere adviesbureaus (House of Performance, Schickler, AgilityMasters en AnalitiQs).

Daarmee ontstond een collectief met specialismen in organisatorische, digitale en duurzaamheidstransformatie. Sinds de start van het groeipad werden stevige ambities uitgesproken. Zo liet Driessen destijds weten de wens te hebben om Highberg te laten uitgroeien tot “het leidende transformatieconsultancykantoor van Europa”.

Nieuwe groeimogelijkheden

Die ambitie wordt nu verder kracht bijgezet met de toevoeging van BexerHamstra, dat bij monde van Rogier Kerkhof, managing consultant en medeoprichter van het bureau, verheugd is met de aansluiting: "Het is al langer een grote wens van ons om onze klanten meer te kunnen bieden dan we al deden.”

“Denk aan uitgebreidere dienstverlening op het gebied van HR Analytics, Strategic Workforce planning en leiderschapsontwikkeling. Door ons aan te sluiten bij Highberg kunnen we dat waarmaken.”

"Het is al langer een grote wens van ons om onze klanten meer te kunnen bieden dan we al deden”

Kerkhof vervolgt: “Tegelijkertijd maakt de samenwerking het ook mogelijk om meer internationale projecten uit te voeren en biedt het kansen om onze consultants meer groei te bieden en onze dienstverlening aan klanten te verbeteren en te verrijken. We kunnen nu immers gebruik maken van de tools en expertise van andere Highberg-bedrijven. Wij zijn daar erg enthousiast over.”

Ook is hij verheugd dat BexerHamstra nu mede kan gaan bijdragen aan de langeretermijndoelstellingen van Highberg, dat richting de toekomst zijn vizier richt op verdere uitbreiding naar meer markten en specialisaties. “Wij maken nu ook deel uit van deze ambitie. Daar zijn wij blij mee. We hebben er bewust voor gekozen om samen te werken. We hoeven niet, maar we willen dit heel graag”, laat Kerkhof weten.

Sterke klik

Overigens ligt volgens de BexerHamstra-managing consultant de belangrijkste reden voor de aansluiting in het feit dat het team van het organisatieadviesbureau vooral een “sterke klik met de mensen van Highberg” ervaart, laat hij weten.

Daarbij blijft het unieke DNA van het BexerHamstra team wel gewoon behouden, benadrukt Kerkhof: “Wij blijven uiteraard voortbouwen op onze sterke punten: korte communicatielijnen, een persoonlijke en pragmatische aanpak, uitgebreide expertise en een sterke focus op resultaat.”

Met de toevoeging van BexerHamstra telt Highberg nu in totaal 450 medewerkers, verdeeld over kantoren in Duitsland, Frankrijk, India en vier locaties in Nederland. Highberg is sinds 2023 een certified B Corp.