Hamstra & Partners en Bexer fuseren tot BexerHamstra

03 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Zo’n zes maanden na de oprichting gaat boutique HR-advieskantoor Bexer samen met branchegenoot Hamstra & Partners. BexerHamstra telt na de krachtenbundeling veertien ervaren partners en adviseurs.

Aan de fusie ging een kort traject vooraf. Het was in maart dat de oprichters van Bexer – Rogier Kerkhof, Rob Westrek en Guyot van Meer – een kop koffie dronken met Lianne Hamstra, de oprichter van Hamstra & Partners. En, “er was direct een bijzondere professionele en persoonlijke klik”, vertelt Hamstra. En zo liep een gesprek waar circa een uur voor was vrijgemaakt uit tot een gesprek van bijna drie uur.

Deze klik had met een aantal dingen te maken, zegt Hamstra: “We delen dezelfde mentaliteit en visie op het vakgebied. Heeft een klant een probleem, dan gaan we samen op zoek naar de beste oplossing. Soms komt daar een vernieuwende aanpak uit voort, altijd is het maatwerk. Als gespecialiseerd bureau hebben we het lef en de vrijheid om het op onze eigen manier te doen. Dat is wat ons drijft. En bij Bexer is dat precies zo.”

Beide kantoren specialiseren zich volledig in het human capital-vak. Hamstra & Partners is sterk in organisatie-inrichting, beloningsbeleid en HR-transformatie, waar het in maart opgerichtte Bexer zich specialiseert in beloning, arbeidsvoorwaarden en pensioenadvies. En niet geheel ontoevallig, de oprichters van beide adviesbureaus hebben eerder hun sporen verdiend bij het grotere en gerenommeerde kantoor Hay Group (tegenwoordig Korn Ferry). 

Rob Westrek, Guyot van Meer, Lianne Hamstra en Rogier Kerkhof - Bexer Hamstra

Gevraagd naar waarom ze hebben besloten de krachten te bundelen, is Hamstra’s antwoord resoluut: “Samen met Bexer staan we sterker. Onze diensten en mensen vullen elkaar aan. Dat maakt ons aanbod breder en nog gespecialiseerder.” 

“Wij zijn goed in organisatie-inrichting. We ontwikkelen heldere functiehuizen en vernieuwende carrièremodellen, in combinatie met beloningsbeleid en performance management. De expertise van Bexer spitst zich toe op belonings- en arbeidsvoorwaardenbeleid en op pensioenadvies. Daarbij is Bexer sterk in data-analyse en de praktische toepassing van kwantitatieve rekenmodellen. Uitbreiding op dat vlak kunnen wij goed gebruiken, de vraag in de markt groeit.” 

Daarnaast wijzen beide partijen op het belang van schaal. Niet alleen omdat ze vooral grote mkb’s en corporates bedienen en hiervoor multidisciplinaire teams nodig zijn, maar ook omdat het bijdraagt aan de professionalisering van de bedrijfsvoering. Hamstra: “Denk aan thought leadership, diversiteit in het team, de begeleiding van consultants en loopbaanperspectief.”

Per vandaag telt BexerHamstra vier partners en tien consultants. Als onderdeel van de fusie verhuist het team van Bexer deze zomer naar het kantoor van het voormalige Hamstra & Partners op de Maliebaan in Utrecht, en zijn Lianne Hamstra, Rogier Kerkhof, Rob Westrek en Guyot van Meer partners van BexerHamstra.

Aan ambitie ontbreekt het in ieder geval niet: “We willen een topbureau in onze niche worden, met over een paar jaar een team van 20 tot 25 mensen”, sluit Hamstra af.