Nieuw reward & benefits-adviesbureau Bexer opgericht

10 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie ervaren human resource consultants – Rob Westrek, Rogier Kerkhof en Guyot van Meer – hebben hun krachten gebundeld om samen Bexer op te richten, een nieuw adviesbureau op het gebied van beloning, organisatie, pensioen en motivatie van mensen. 

De oprichters waren hiervoor allen werkzaam bij Korn Ferry, waar ze partner waren en werkten in de Reward & Benefits-praktijk, onderdeel van de Advisory-divisie (het voormalige Hay Group). Rogier was commercieel verantwoordelijkheid voor de afdeling, Guyot was operationeel verantwoordelijk, terwijl Rob als solution leader verantwoordelijk was voor het vakgebied arbeidsvoorwaarden in Nederland. 

Trackrecord in pensioendomein

Alvorens hun tijd bij Korn Ferry, deden alle drie de ondernemers uitgebreide ervaring op binnen de pensioenwereld. Kerkhof en Van Meer hebben beiden meer dan tien jaar gewerkt voor Nationale Nederlanden, terwijl Westrek zich vanuit de consultancy bezighield met compensation & benefits en pensioen, zowel bij Deloitte als bij Willis Towers Watson, alvorens hij het adviesbureau Sprenkels & Verschuren mede-oprichtte.

 Guyot van Meer, Rob Westrek en Rogier Kerkhof - Bexer

Gevraagd waarom ze hebben besloten samen het ondernemersavontuur aan te gaan, wijst het trio op de wens om de overstap te maken van een beursgenoteerd bedrijf – Korn Ferry genereert een omzet van bijna $2 miljard en is genoteerd aan de NYSE – naar een kleinere omgeving, waarin ze zelf volledig aan het roer kunnen staan. “We willen terug naar een partnermodel waarin we vrij kunnen ondernemen en volledig focus hebben op impact maken bij onze klanten”, geeft Westrek aan.

Hij voegt toe dat het bedrijf ook zal putten uit zijn wendbare model om in technologie te investeren. Het trio is ervan overtuigd dat het gebruik van technologie het leven van HR-afdelingen veel gemakkelijker en effectiever kan maken, en dat het tegelijkertijd de employee experience naar een hoger niveau kan opschroeven. “Op het gebied van inzet van moderne technologie willen we juist een stap vooruit zetten in de tijd.”

Voor Westrek en Kerkhof is het ondernemen met technologische oplossingen niet nieuw. Alle twee waren ze eerder aandeelhouder van DGA Software Groep, een bedrijf dat software levert aan auditors en belastingadviseurs. Beiden verkochten hun aandeel vijf jaar geleden.

Bexer positioneert zich als een specialist in de consultancymarkt, die zich volledig richt op arbeidsvoorwaarden en pensioen. Van Meer over de dienstverlening: “Mensen hebben vandaag de dag alleen verschillende wensen. Dit geldt op het gebied van hun salaris en de geboden flexibiliteit, maar ook als het gaat om bonussen, pensioen en welzijn. Hun wensen en behoeften vragen om een modern en doordacht beloningsbeleid. Bexer helpt hierbij van strategie tot aan implementatie.”

Kerkhof besluit: “We hebben een voorkeur voor lastige en uitdagende veranderingstrajecten. We vinden het leuk, hebben er veel ervaring in opgedaan en het is in ons DNA gaan zitten.”

Bexer is gevestigd in Utrecht, op een steenworp afstand van het Centraal Station.