BexerHamstra

BexerHamstra is een groeiend organisatieadviesbureau gespecialiseerd in beloningsvraagstukken (compensation & benefits), beloningsbeleid, organisatie-inrichting, pensioenvraagstukken en overige arbeidsvoorwaarden.

Wij horen onze opdrachtgevers vaak zeggen: ‘jullie hebben het ideale formaat’. En dat is precies wat we willen zijn. We hebben een sterk team met consultants en zetten onze tanden graag in kleine en grote uitdagingen. Omdat we alles in huis hebben, bieden we klantspecifieke oplossingen vanuit een integrale kijk op de zaak.

Tegelijkertijd staan we dicht bij de klant, zijn we wendbaar en houden we de lijnen kort. Dankzij ons ideale formaat werken we efficiënt en kunnen we een optimale bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het potentieel van organisaties.

Synergie zoals synergie bedoeld is

Hamstra & Partners is opgericht in 2010. Bexer bestaat sinds 2019. Dat is ook het jaar waar de wegen van deze twee kleurrijke bureaus elkaar kruisen. Beide in hetzelfde vakgebied, maar ieder met een eigen expertise.

Leg je deze expertises naast elkaar, dan zie je dat de bureaus elkaar aanvullen en samen aan opdrachtgevers een totaaloplossing kunnen bieden. Bekijk je het dna van beide bureaus, dan ontdek je essentiële en fundamentele overeenkomsten. Dan blijken de ambities en drijfveren van de oprichters ook nog bij elkaar te passen. En misschien wel het belangrijkste: op persoonlijk vlak klikt het vanaf het eerste koffiegesprek meer dan goed.

Het geheel van beide bureaus was overduidelijk meer dan de som der delen. En zo ontstond een nieuw bureau met vertrouwde gezichten: BexerHamstra.

We werken samen met Mercer

Als het gaat om beloningsdata, functiewaarderingsmethodiek (IPE) en expertise op het gebied van verzekerbare arbeidsvoorwaarden en pensioenen werken we samen met Mercer, een Marsh & McLennan company, en mondiale aanbieder van advies op het gebied van Health, Wealth en Career. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze klanten een complete portefeuille van HR gerelateerde adviesdiensten aan te bieden.

Een nieuwe naam,  maar niet van gisteren

We zijn niet van gisteren. Letterlijk niet, want onze consultants hebben flink wat vlieguren op de teller staan. En we mogen gerust stellen dat ze tot de beste in hun vakgebied behoren. We draaien al heel wat jaren mee en hebben een mooie lijst met bekende en minder bekende klanten. Dus ja, we zijn niet van gisteren, maar wel klaar voor jullie uitdagingen van morgen.

Totaaloplossing

We hebben een integrale kijk op beloningsbeleid, organisatie-inrichting en pensioenen. Deze expertises zijn in onze ogen geen silo’s, maar vormen samen de vruchtbare bodem waarop organisaties en medewerkers samen verder groeien.

We hebben alle expertise in huis om die totaaloplossing te kunnen bieden. Dat neemt niet weg dat wat al goed en goed geregeld is, als uitgangspunt wordt meegenomen in het project.

Visie en missie

‘We zoeken naar de beste oplossingen en focussen op resultaat.’ 

Organisaties zijn vaak onnodig complex. Het aantal regels en procedures neemt nog steeds toe. Daar waar principes leidend zouden moeten zijn, wordt de oplossing vaak gezocht in het formuleren van (nog meer) regels en systemen. Complexe vraagstukken pragmatisch en innovatief oplossen en waar mogelijk vereenvoudigen. Dat is het uitgangspunt van BexerHamstra en dat is ook waar we onze consultants op sturen. We zien het als onze missie om bij elk vraagstuk het accent te verleggen van regels, procedures en systemen naar hanteerbare principes, concrete en efficiënte oplossingen, en een focus op het gewenste effect of resultaat. In onze projecten werken we zoveel mogelijk samen met (de HR afdelingen van) onze klanten, omdat wij er van overtuigd zijn dat dit tot betere resultaten leidt.

BexerHamstra | Nieuws