BAM wil Capgemini kantoor in Leidsche Rijn verkopen

19 november 2012 Consultancy.nl

De eigenaar van het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht, BAM, wil het pand alweer verkopen. De verkoop is onderdeel van een rationalisatieslag die het bouwbedrijf doorvoert in haar vastgoedportefeuille, en verkoop van het nieuwe Capgemini hoofdkantoor is daar onderdeel van. De plannen van BAM hebben geen gevolgen voor Capgemini de opleverdatum.
 
Een woordvoerder van BAM laat weten dat de eventuele verkoop van het pand geen enkele gevolgen heeft voor Capgemini: “Capgemini huurt het gebouw niet direct van BAM maar van AM Real estate, de projectontwikkelaar. Het is al langer bekend dat zij voor het gebouw een andere eigenaar zoeken. Mocht dit gebeuren dan zal er niets veranderen aan het huurcontract wat voor tien jaar is vastgesteld”.
 
Nieuwe Capgemini hoofdkantoor
In maart 2011 maakte Capgemini bekend dat het op zoek ging naar een nieuw hoofdkantoor. Begin 2012 besloot Capgemini Nederland om haar huidige kantoor in Papendorp te verlaten voor een nieuw pand aan de A2 bij Leidsche Rijn. Bouwbedrijf BAM werd nog even gehinderd door juridische stappen van de eigenaar van het huidige hoofdkantoor (CBRE), maar 2 maanden later oordeelde de rechter dat de bouw van het nieuwe Capgemini kantoor mocht doorgaan. De bouw is momenteel in volle gang en naar verwachting wordt het gebouw in april 2013 aan het adviesbureau opgeleverd.
 
Duurzaam
Het nieuwe hoofdkantoor van ongeveer 21.000 m2 verkreeg onlangs een erkend duurzaamheidskeurmerk.

Nieuws