Nieuw Capgemini NL hoofdkantoor in Leidsche Rijn

27 januari 2012 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Capgemini Nederland betrekt in mei 2013 haar nieuwe hoofdkantoor aan de A2 bij Utrecht. Het kantoor van 21.000 m² vloeroppervlak wordt gevestigd aan de oostzijde van Leidsche Rijn Centrum, parallel aan de snelweg A2, ter hoogte van het nieuwe NS-station Leidsche Rijn Centrum. Het gebouw zal functioneren als geluidsbuffer voor Leidsche Rijn Centrum. Capgemini adviseurs zijn inmiddels ingelicht over de plannen.

In maart 2011 maakte Consultancy.nl bekend dat het adviesbureau bezig was met een verhuizing naar een nieuw hoofdkantoor. Het huidige hoofdkantoor in Papendorp (Utrecht) is, als gevolg van verschillende initiatieven op het gebied van Het Nieuwe Werken, te groot. De huidige vestiging van circa 50.000 vierkante meter werd in 2003 betrokken. Capgemini heeft naast het huidige hoofdkantoor in Utrecht ook vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Heerlen en Voorburg.

Hoofdkantoor fungeert als geluidsbuffer
De bebouwing langs de A2 tussen maakt onderdeel uit van een doorlopende wand met bedrijfsgebouwen als Facet, The Wall (hoofdkantoor van Oracle Nederland) en Cockpit. De gebouwen fungeren als geluidsbuffer voor de achterliggende bebouwing

Het gebouw
De structuur van het gebouw bestaat uit twee langgerekte volumes van 172 meter lang en ruim 16 meter breed met dwars daarop drie overspanningen. Tussen de volumes liggen de entree, een binnentuin en een atrium. Elke verdieping biedt circa 5.000 m² kantoorruimte. Het kantoor zal het BREEAM-label ‘Very Good’ dragen.

Betrokken architecten en bouwbedrijven
Het nieuwe hoofdantoor is ontworpen door Van Tilburg Ibelings von Behr Architecten. AM Real Estate Development ontwikkelt de nieuwbouw. Bouwbedrijf BAM heeft de opdracht gekregen voor de ontwikkeling en de bouw van het nieuwe kantoor van de consultancy- en ICT-dienstverlener.