Bouw van Capgemini hoofdkantoor mag doorgaan

19 april 2012 Consultancy.nl

De bouw van het nieuwe kantoor van Capgemini langs de A2 in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn mag doorgaan. Dat heeft de rechter besloten. De zaak werd aangespannen door CBRE, de eigenaar van het huidige pand van het adviesbureau, en de vereniging van eigenaren van het kantorenpark Papendorp. Zij zijn van mening dat er sprake is van "oneerlijke concurrentie"' - de gemeente Utrecht gaf de ontwikkelaar van de nieuwe locatie een korting van 15% op de grondprijs. Daarnaast vinden zij dat de nieuwbouw ongewenst de leegstand van kantoren in Utrecht verder vergroot.

Juridische stappen
CBRE en de vereniging van eigenaren van het kantorenpark Papendorp besloten begin februari om juridische stappen te nemen tegen de bouw van het nieuwe hoofdkantoor. Zij eisten bij de bestuursrechter in Utrecht dat de bouw van het nieuwe kantoor zou worden stilgelegd. Volgens de rechter is het bouwplan in overeenstemming met het bestemmingsplan, waardoor de bouw niet hoeft te worden stilgelegd. Binnenkort buigt gemeente Utrecht zich nog op het bezwaarschrift van beide partijen die bij de gemeente is ingediend.

Kantoor in Papendorp te groot
In januari maakte Capgemini Nederland bekend dat het haar Nederlandse hoofdkantoor in mei 2013 verhuist naar de Leidsche Rijn. Capgemini is al sinds 2003 gevestigd in het huidige onderkomen in Papendorp. Het huidige hoofdkantoor van circa 50.000 vierkante meter is, als gevolg van verschillende initiatieven op het gebied van Het Nieuwe Werken, te groot en daardoor ook te duur.

Nieuws