Capgemini hoofdkantoor krijgt duurzaamheidskeurmerk

17 augustus 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini Nederland heeft het Breeam-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald. Dat betekent dat het gebouw van ongeveer 21.000 m2 relatief duurzaam wordt wanner het in in mei 2013 in gebruik wordt genomen.
 
BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’. De Nederlandse variant, BREEAM-NL, stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft ook aan welk prestatieniveau een gebouw heeft. Het prestatieniveau is gebaseerd op een schaal van 1 tot 5 (Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding).
 
In januari van dit jaar maakte Capgemini bekend dat het haar huidige hoofdkantoor in Papendorp (Utrecht) verruilt voor de Leidsche Rijn.
 
Het nieuwe Capgemini kantoor scoorde een ‘Very Good’ met name door de sterke prestaties op het gebied van ‘het nieuwe werken’ en ‘duurzaamheid’. Zo heeft het gebouw bijvoorbeeld goede daglichttoetreding door toepassing van atria en patio’s, duurzame warmte- en koudeopwekking, energiezuinige verlichting en schakeling van de verlichting op aanwezigheid en daglicht. Ook warmteterugwinning uit ventilatielucht en beïnvloeding per werkplek van verwarming, koeling en verlichting maken deel uit van de duurzaamheidsmaatregelen.
 
Gerelateerde berichten:
- Juridische stappen tegen verhuizing Capgemini kantoor (februari 2012)
- Bouw van Capgemini hoofdkantoor mag doorgaan (april 2012)