First Consulting maakt Stroomopwaarts begrijpelijk

16 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In april 2013 worden er wijzigingen doorgevoerd in de energiemarkt die samengebracht zijn in het programma Stroomopwaarts. First Consulting heeft deze wijzigingen begrijpelijk samengevat in een poster en verspreid onder haar opdrachtgevers binnen de energiemarkt. Dit is een makkelijk hulpmiddel bij het doorgronden van de impact van Stroomopwaarts op de vele rollen en processen in de energiemarkt.

Programma Stroomopwaarts
Stroomopwaarts is een complex programma waarin een groot aantal wijzigingen doorgevoerd worden bij verschillende partijen in de energiemarkt. De doelen van Stroomopwaarts zijn:
- vermindering van afhankelijkheden tussen netbeheerder en leverancier
- simpele en eenduidige procesafhandeling
- één aanspreekpunt voor de klant
- één factuur voor de klant
- toewerken naar één communicatiestandaard in de energiemarkt

Om bovenstaande doelen te bereiken worden er verschillende nieuwe processen geïmplementeerd. Daarnaast worden er wijzigingen doorgevoerd in de huidige processen binnen de energiemarkt. Zo worden enkele van de administratieve activiteiten van de netbeheerders overgenomen door de leveranciers. Hierdoor lopen klanten minder risico om van het ‘kastje naar de muur’ gestuurd te worden. Tevens wordt er een landelijk register in gebruik genomen waarin alle elektra- en gasaansluitingen binnen Nederland geregistreerd zijn: het Centraal Aansluitingenregister (C-AR).

De Energiemarkt na Stroomopwaarts
First Consulting - Stroomopwaards

Klik hier voor volledige Stroomopwaarts poster.

Poster First Consulting
First Consulting heeft een informatieve poster opgesteld over Stroomopwaarts. Deze poster beschrijft de rolverdeling binnen de energiemarkt na Stroomopwaarts. Ook zijn de vier belangrijkste administratieve processen binnen de energiemarkt in detail uitgewerkt. De poster verduidelijkt de wijzigingen van het programma Stroomopwaarts en maakt het eenvoudiger om de impact van de wijzigingen te bepalen. De poster is verspreid bij de opdrachtgevers van het adviesbureau (o.a. Liander, Enexis, Stedin, Essent en Eneco). De eerste reacties op de poster zijn positief:
- “Complimenten voor de strakke presentatie en de inhoud.”
- “Zeer bruikbaar! Zowel als gemakkelijk overzicht en als naslagwerk.”

De poster is verkrijgbaar in verschillende formaten waaronder een handzaam opvouwbaar creditcard formaat. Heeft u interesse in de poster neem dan contact op via compliancy@firstconsulting.nl.

First Consulting zoekt nieuw talent
First Consulting heeft groeidoelstellingen en is daarom altijd op zoek naar nieuwe talenten die zich kunnen vinden in hun pragmatische en no-nonsense werkwijze. Zie ook het bericht First Consulting groeit en lanceert recruitmentcampagne. Heb je interesse om te werken voor First Consulting? Neem dan contact op met recruitment@firstconsulting.nl.

Diensten
First Consulting levert advies en projectmanagement rondom 5 hoofd-thema’s:
- Operational Excellence
- Asset Management
- Compliancy
- Data Management
- Technology