Get Ready-event: Reorganiseren met ondernemer Annemarie van Gaal

17 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind deze maand organiseren advocaten- en notariskantoor Lexence en adviesbureau Quintop HR Consultants een event voor professionals die zich bezighouden met reorganiseren.

Tijdens het event spreekt ondernemer en televisiepersoonlijkheid Annemarie van Gaal over haar ervaringen in het reorganiseren van tal van internationale bedrijven. Ze deelt haar visie over hoe ondernemers en HR-specialisten zich kunnen voorbereiden op reorganisaties en brengt de huidige ontwikkelingen op dit gebied in kaart.

Het event vindt plaats in het Amsterdamse kantoor van Lexence en richt zich op HR-specialisten zoals managers, CHRO’s, HR-business partners, maar ook op consultants, legal managers en bestuurders.

Get Ready: Reorganiseren met Annemarie van Gaal

Door de samenkomst van allerlei omstandigheden, waaronder de hoge inflatie, dalende consumentenbestedingen en de mogelijk aankomende crisis in de bankensector (de impact valt vooralsnog te bezien), staat reorganiseren weer op de agenda bij bestuurders. Volgens recent onderzoek onder bestuurders wil 40% van de bedrijven het komende jaar aan de slag met het realiseren van besparingen.

Tijdens het evenement staat centraal hoe bestuurders dit vraagstuk kunnen aanpakken. De bezoekers kunnen de best practices naar hun eigen praktijk meenemen. Naast Van Gaal zullen Esther van der Meulen, (partner en advocaat arbeidsrecht bij Lexence) en Wilco Bontenbal (partner en transformatiespecialist bij Quintop) hun ervaringen met reorganisaties delen.

Meer informatie en aanmelden? Bekijk de eventpagina ‘Get Ready: Reorganiseren met Annemarie van Gaal’.

Over Annemarie van Gaal
Annemarie van Gaal heeft als ondernemer diverse keren fors moeten reorganiseren. In de jaren 80 richtte ze haar eigen mediabedrijf op in Rusland, dat uitgroeide tot de grootste onafhankelijke uitgeverij van het land. In 2000 verkocht ze haar belang en keerde terug naar Nederland, waar ze diverse bedrijven in verschillende sectoren oprichtte en investeerde in binnen- en buitenlandse bedrijven.

Momenteel is Van Gaal commissaris bij een aantal bedrijven, lid van de raad van advies bij DUO en bestuurslid bij Start Foundation. Daarnaast is ze bekend van televisieprogramma’s als Dragons Den, Een Dubbeltje Op Zijn Kant en Crisis in de Tent. Ook is ze een veelgevraagde tafelgast bij talkshows als Op1, Goedemorgen Nederland en Jinek.