PA Consulting en VKA leveren strategische adviesdiensten aan UWV

23 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het UWV heeft na een Europese aanbesteding een nieuwe groep voorkeursleveranciers gekozen voor strategische adviesdiensten. PA Consulting en Verdonck, Klooster & Associates zijn de eerste geselecteerde bureaus die naar buiten treden met het nieuws.

De raamovereenkomst van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) bestaat uit verschillende percelen en heeft een looptijd van vier jaar.

De interesse in de strategische raamovereenkomst was hoog, met acht partijen die als winnaar uit de bus zijn gekomen. De lijst van winnaars zingt al enkele dagen rond in de markt – het is nog wachten op de officiële bekendmaking vanuit het UWV.

PA Consulting en VKA leveren strategische adviesdiensten aan UWV

Eén vanuit de eigen gelederen bevestigde winnaar is de combinatie PA Consulting en Verdonck, Klooster & Associates (VKA). PA Consulting was de afgelopen vier jaar al een van de strategische adviseurs van de uitvoeringsorganisatie en haalde voor deze aanbesteding VKA aan boord om “bredere toegang tot expertise te bieden”.

“Wij zijn heel trots dat we UWV mogen ondersteunen bij hun maatschappelijke taak en kijken er enorm naar uit om ze de komende jaren weer van strategisch advies te voorzien”, zegt Joost Beukers, partner van PA Consulting voor de publieke sector.

Erik van Zegveld, directeur bij VKA, vult aan: “Met de combinatie PA Consulting en VKA haalt UWV niet alleen een specialist in strategische innovatie in huis, maar ook een partij met een indrukwekkende staat van dienst in strategische ICT-consulting en strategie-implementatie. Ook wij kijken ernaar uit om de uitdagingen van UWV te helpen oplossen.”

Samen dekken PA Consulting en VKA tien van de twaalf gevraagde adviesgebieden af. Interessant om te vermelden: de inschrijving werd door het inkoopteam van UWV als beste beoordeeld.

De overige consultancybureaus die zijn verkozen tot voorkeursleverancier zijn – volgens de op moment van schrijven bij ons bekende informatie – Atos, de Big Four-kantoren EY, Deloitte en KPMG, Gartner, McKinsey & Company en Gupta Strategists. De lijst van namen is nog niet bevestigd in een officiële aankondiging op TenderNed. Het UWV heeft tot op heden niet gereageerd op verzoeken om verdere informatie vanuit Consultany.nl.

De acht partners gaan het UWV helpen met het vormgeven van digitale strategieën, het lanceren van vernieuwende technologieën en het ontwerpen van veranderingen in bedrijfsprocessen die zich onder andere door digitalisering aandienen. Ook advies over en ondersteuning bij een implementatie die volgt uit een uitgebracht strategisch advies behoren tot de scope.

Bij het UWV werken zo’n 20.000 mensen. Daarmee is de uitvoeringsinstantie een van de grotere werkgevers binnen het publieke domein.