Joost Beukers verruilt VKA na 25 jaar voor PA Consulting

26 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor Verdonck, Klooster & Associates, waarvan 12 jaar as directeur, kiest Joost Beukers voor een nieuwe uitdaging. Bij branchegenoot PA Consulting geeft hij nu mede leiding aan de Public Sector praktijk.

Beukers erkent dat 1 september een bijzondere dag was in zijn loopbaan. In 1995 sloot hij zich aan bij Verdonck, Klooster & Associates, waarna hij zichzelf vaak genoeg zijn loopbaan zag afsluiten bij dit strategisch IT-advieskantoor uit Zoetermeer. “Maar ja, ook al heb je het thuis nog zo goed, uiteindelijk ga je het huis uit omdat je meer van de rest van de wereld wil zien. Dan is het tijd voor een nieuwe omgeving, een nieuwe plek en een nieuw avontuur”, zo vertelt Beukers.

Dat moment diende zich deze zomer aan. VKA heeft de corona hectiek vooralsnog goed weten te doorstaan. En zoals bij andere bureaus in de advieswereld, brak het moment aan om ook naar de toekomst te kijken. De wereld voor consultancy wordt blijvend veranderd door de coronacrisis, en aan alle spelers in het domein is het de taak om zich klaar te maken voor dit ‘nieuwe normaal’.

Joost Beukers, Partner Public Sector, PA Consulting

Voor Beukers was het dus een “logisch moment” een volgende stap te zetten. PA Consulting was al een bekende partij voor hem, vooral vanwege de vergelijkbare focus die het consultancykantoor heeft. “PA is gericht op innovatie en transformatie door gebruik van de slimme inzet van nieuwe technologie. Dat is precies wat ik leuk vind.” 

Toch zijn er ook duidelijke verschillen. PA Consulting is een Angelsaksisch bureau, en een kantoor met een internationale footprint. Bij het Britse adviesbureau werken meer dan 3.000 collega’s, waarvan rond de 60 in Nederland. 

“Wat me erg aantrok is dat PA zo’n scherpe focus heeft op innovatie. En dan niet alleen adviseren maar ook doen. Vanuit een eigen research centre in Engeland worden zowel in opdracht van klanten als op eigen initiatief producten en diensten ontwikkeld, gebruikmakend van nieuwe technologie”, geeft Beukers aan. 

In de rol van partner heeft Beukers de taak gekregen om de diensten van PA in de publieke sector uit te bouwen. Hierover zegt hij: “Ik ga me met name richten op het verbeteren van processen in de publieke sector door gebruik te maken van digitale innovaties. Denk aan innovatieve vormen van publieksdienstverlening, datagedreven werken en prestatieverbetering door procesanalyse, strategische redesign en automatisering.” 

Na circa twee maanden te hebben rondgelopen (lees: vooral ingebeld) voelt hij zich helemaal thuis. “Een overstap is altijd spannend, vooral na 25 jaar, in de zin dat je goed weet wat je achterlaat, maar minder goed weet wat je daarvoor terugkrijgt. Maar het voelde meteen goed. Eigenlijk als een vorm van thuiskomen.”