Nieuwkomers bij Conclusion Consulting krijgen stukje bos

28 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Nieuwe consultants die per deze maand starten bij Conclusion Consulting worden feestelijk ontvangen met een wel heel bijzonder welkomstgeschenk: ze krijgen niet langer een bos bloemen, maar een bos bomen.

Het is inmiddels al jarenlang een traditie binnen Conclusion Consulting (en ook bij andere werkmaatschappijen binnen Conclusion): zodra nieuwe mensen zich aansluiten bij het bureau krijgen ze een (grote) bos bloemen. Het leidt altijd tot verheugde reacties op kantoor en op social media.

“Maar duurzaam is het natuurlijk niet. En voor je het weet zijn ze verwelkt. Dat zou ook anders kunnen”, dacht Martin de Smit een tijd geleden. Hij is verantwoordelijk voor HR & Recruitment bij Conclusion Consulting en besloot samen met een team te brainstormen voor een “beter en duurzamer alternatief”.

Nieuwkomers bij Conclusion Consulting krijgen stukje bos

Die sessie heeft geleid tot het invoeren van een nieuw beleid. Elke indiensttreder kan nu weliswaar fluiten naar z’n bosje bloemen, maar krijgt vanaf dit najaar daarvoor een stuk bos terug. Tien bomen maar liefst, en om het allemaal nog persoonlijker te maken, staan deze bomen “op hun eigen naam”, zegt De Smit.

Het idee zal vermoedelijk niet alleen enthousiast worden onthaald door de individuele collega’s die de club versterken, maar ook door de rest van de samenleving. “Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.”

De bomen worden geplant in samenwerking met stichting Trees for All en komen te staan in Nederland of Mexico.

Een Conclusion bos

Eerder dit jaar lanceerde Conclusion, het moederbedrijf van de consultancypraktijk, een vergelijkbaar initiatief. In het Conclusion Impact Bos, een gebied van acht hectare nabij Bergen op Zoom, worden uiteindelijk zo’n 29.000 bomen geplant door Conclusion.

Leuk detail: medewerkers van Conclusion Consulting helpen mee met het uitbouwen van het bos. In februari 2022, toen het bos werd geopend, trok een groep collega’s hun laarzen aan om mee te helpen, en ook de komende periode zullen consultants voor een dagje te vinden zijn als bomenplanter in het bos.

Het nieuwste initiatief van Conclusion Conclusion sluit aan bij een grotere mvo-beweging van de organisatie. De Smit: “Onze consultants willen graag het verschil maken en een bijdrage leveren aan de samenleving en een betere wereld. We maken het verschil met impactvolle opdrachten en het versnellen van de energietransitie. En we hebben tal van initiatieven waarmee we intern en extern werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.”