Baker Tilly eerste partij die recruitment koppelt aan planten van bomen

02 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Baker Tilly heeft met een nieuw initiatief een bijzondere manier gevonden om zijn duurzaamheidsagenda een impuls te geven. Voor elke nieuwe medewerker gaat de zakelijke dienstverlener een boom planten.

Bij het accountants- en advieskantoor werken vandaag de dag 810 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Baker Tilly verwacht dit jaar het personeelsbestand verder te laten groeien, enerzijds om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar zijn diensten en anderzijds om collega’s die het bureau verruilen voor een andere uitdaging op te vangen.

Dit jaar zullen naar schatting honderd nieuwe collega’s starten bij Baker Tilly. En voor elk van deze new hires zal Baker Tilly een boom planten. Hiermee zal het kantoor naar schatting rond de 2.500 kg CO2 per jaar uit de atmosfeer halen (als alle bomen geplant zijn; elke boom neemt ongeveer 25 kg CO2 per jaar op).Baker Tilly eerste partij die recruitment koppelt aan planten van bomenVoor dit initiatief werkt het advieskantoor samen met Trees for All, een stichting die zich in binnen- en buitenland inzet voor nieuwe bebossing of herstel van aangetast groen. De komende tijd ligt de focus van de samenwerking op de aanleg van bomen in een leembos in het Groene Woud (Noord-Brabant) en het herstel van een voormalig woud in West-Madagaskar.

Volgens Amy Moerings, Advisor HRM bij Baker Tilly, kan het initiatief rekenen op veel enthousiasme onder bestaande collega’s. “Wat een mooi idee om voor elke medewerker een boom te planten om bij te dragen aan het klimaat. Het klimaat is een actueel thema en het is leuk om te zien dat Baker Tilly daar op deze manier op inspeelt door samen te werken met Trees for All.”

Onderscheidend initiatief

Daarnaast blijkt uit de eerste gesprekken met kandidaten dat het initiatief ook onderscheidend is op recruitmentvlak. Baker Tilly is namelijk de eerste partij in de accountancy en consultancy (voor zover bekend bij Consultancy.nl) die een dergelijke koppeling maakt tussen het aantrekken van personeel en het planten van bomen.

Eva Mahu maakte recent de overstap naar Baker Tilly en hoorde over het initiatief tijdens haar sollicitatiegesprekken. “Het is een erg leuk en origineel initiatief. Hierdoor kreeg ik gelijk de indruk dat er bij Baker Tilly niet alleen op winst wordt gestuurd, maar dat er ook geld wordt vrijgemaakt voor maatschappelijke aspecten. Als nieuwe medewerker vind ik het fijn om voor zo’n organisatie te mogen werken.”

MVO bij Baker Tilly

De samenwerking met Trees for All is een van de vele pijlers binnen de duurzaamheidsagenda van Baker Tilly. Zo ondersteunt het bureau de stichtingen Lucie Burgers, Future for Nature, Goede Mensen, Bio Kinderrevalidatie en Metropool Zwolle, is het volop bezig met het verduurzamen van kantoren en het wagenpark en worden medewerkers bewust gemaakt van het belang van ons klimaat.