Intermedius steunt Green Friday-beweging met 15 bomen

26 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag barst het Black Friday festijn weer los: miljoenen Nederlanders gaan achter hun laptop of in de winkelstraat shoppen. Een topdag voor retailers en kledingkasten, maar zeker niet voor het milieu. Met Green Friday komen steeds meer bedrijven bijeen om een tegengeluid te laten horen.

Op Black Friday draait alles om het kopen van nieuwe producten. Volgens de initiatiefnemers van Green Friday, het goede doel Trees for All, zet het internationale shopfestijn aan tot overconsumptie. “Het kopen om het kopen heeft een enorme impact op onze aarde, zoals uitputting van onze natuurlijke bronnen, vervuiling en oceanen vol plastic. Goed voor het milieu? Absoluut niet.”

“Bij Trees for All geven we liever terug aan de aarde. Daarom maken wij op 26 november van Black Friday, Green Friday. Hiermee moedigen we consumenten en bedrijven aan om te investeren in een groenere planeet. En we zetten de zwartste dag van het jaar op groen door samen zoveel mogelijk bomen te planten. Het doel? Met z’n allen in totaal 50.000 bomen planten.”

Frank Wiersma, Partner bij Intermedius

Dit jaar hebben zo’n 250 merken en bedrijven hebben hun steun betuigd aan het duurzame initiatief. Eén van die partijen is Intermedius, dat opvallend genoeg op het moment van schrijven nog de enige vertegenwoordiger is uit de consultancywereld.

Frank Wiersma, managing partner bij Intermedius, legt uit waarom de portfoliomanagementspecialist Green Friday steunt. “We creëren graag meer bewustwording voor het belang van onze natuur. Geen onnodige aankopen, maar juist investeren in natuur door het aanplanten van meer bos.”

Met de financiële steun van Intermedius kan Trees for All vijftien bomen planten. Doelstelling van de hele Green Friday 2021-campagne is om in totaal 50.000 extra bomen te kunnen planten. “Vijftien bomen omdat dit mooi aansluit bij ons vijftienjarig jubileum”, legt Wiersma uit.

Green Friday werd in 2020 voor het eerst georganiseerd door Trees for All. Sinds de oprichting in 1999 heeft de stichting meer dan 6 miljoen bomen en struiken geplant, goed voor een CO2-compensatie van 450.000 ton.