Intermedius trekt partner Frank Wiersma aan voor verdere groei

18 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Intermedius heeft het partnerteam per 1 oktober 2019 uitgebreid met ervaren adviseur Frank Wiersma.

Wiersma brengt meer dan twintig jaar ervaring in de consultancywereld met zich mee naar het adviesbureau uit Gouda. Hij maakt de overstap van O&I, waar hij meer dan vijf jaar werkzaam was. Als managing partner was hij verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering en sales van de procesmanagementspecialist. Daarvoor werkte hij onder meer voor branchegenoten Hot ITem, EY (in de Advisory-tak) en ConQuaestor (tegenwoordig Improven).

Gedurende deze jaren deed Wiersma uitgebreide ervaring op in het begeleiden van effectiviteits- en efficiencyvraagstukken voor cliënten in een variëteit aan sectoren. Hij is vooral gespecialiseerd in operational excellence, lean six sigma-implementaties, performance improvement, business intelligence en digitalisering.

Frank Wiersma, Partner bij Intermedius

“Frank heeft in de loop der jaren een breed netwerk opgebouwd met een trackrecord in het optimaliseren van processen, inrichting van performance management en het verbinden van strategische keuzes met operations. Met zijn ervaring en enthousiaste persoonlijkheid past hij goed bij het team van Intermedius”, zegt Otto ten Dam, een partner bij Intermedius.

Ten Dam leidt Intermedius samen met overige partners Thijs Jonker en Diane Dros. Door de groei die het bureau de afgelopen jaren heeft doorgemaakt – het team telt vandaag de dag zo’n 25 adviseurs – en de ambities voor de komende jaren, gingen zij op zoek naar een vierde partner. “Er staat een mooi fundament en we willen daar graag verder aan bouwen. Met Frank aan boord kunnen we de groei van Intermedius versnellen.” Wiersma gaat zich bij het adviesbureau richten op het verder ontwikkelen van de organisatie, met specifieke aandacht voor het bedienen van nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast zal hij een aantal bedrijfsvoeringstaken op zich gaan nemen.

Intermedius is een specialist in portfoliomanagement, en helpt opdrachtgevers met het vertalen van hun strategische plannen in projecten en de uitvoering daarvan. Volgens Wiersma is dit een dienst waar veel vraag naar is: “In de markt zie ik grote behoefte aan het verkrijgen van meer grip op het realiseren van de strategie.”

“De echte successen worden volgens mij behaald als op basis van portfoliomanagementprincipes de samenwerking tussen directie, management en werkvloer goed is georganiseerd”, vervolgt hij “Door grip op de totale portfolio’s en deze aan te laten sluiten op de strategische doelen, worden organisaties in staat gesteld om wendbaar te acteren en het verschil te maken bij klanten. De unieke aanpak, deskundigheid en visie van Intermedius sluiten hier naadloos op aan. Een werkwijze die goed bij mijn ervaringen en visie op het adviesvak passen.”