Conclusion jaarcijfers: vijf overnames en stabiele omzet

21 juni 2012 Consultancy.nl

Conclusion heeft haar omzet over het afgelopen boekjaar gestabiliseerd. De omzet kwam uit op €135 miljoen, een beperkte daling ten opzichte van 2010 (€138 miljoen). De bruto marge bedroeg €36,6 miljoen, de EBITA kwam uit op €8,4 miljoen. Gezien de zware marktontwikkelingen en de krimp van de Nederlandse adviesbranche is Conclusion “tevreden met de financiële prestaties over 2011”.

Conclusion is een van de grootste adviesbureaus op de Nederlandse markt. Sinds de oprichting in 1997 is het uitgegroeid naar meer dan 1.500 consultants. Naast het hoofdkantoor in Utrecht heeft het vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Groningen en Eindhoven.

Omzet per markt
De lichte daling van de omzet komt met name door minder inkomsten uit de overheidsmarkt. De daling mag geen verrassing worden genoemd, uit een recente analyse van Consultancy.nl blijkt dat het Rijk in de afgelopen twee jaar ruim 30% minder heeft uitgegeven aan externe adviseurs. Een vergelijkbare trend is ook zichtbaar bij lokale overheden. Conclusion heeft de daling voor een groot deel weten te compenseren door een stijging van de omzet in het segment handel en industrie. Daarnaast heeft de sector financial services ook een lichte stijging gerealiseerd.

Focus op grotere klanten
Onderdeel van de strategie van het concern is ook dat het de omzet bij de belangrijkste klanten verder uitbouwt. In 2010 vertegenwoordigde de top 15-klanten circa 35% van de totale omzet, in 2011 is het gestegen tot 39%. Het aantal klanten met een omzet van meer dan €1,0 miljoen bedroeg 26.

Op overnamepad afgelopen boekjaar
In het afgelopen jaar was Conclusion opnieuw actief op het gebied van fusies & overnames. In september 2011 kocht het Migration Match (35 adviseurs), twee maanden later nam het zorgspecialist Brink& over (15 adviseurs). Begin januari 2012 volgde IT dienstverlener AMIS Services (85 adviseurs) en in april werd IT speler Unacle gekocht (40 adviseurs). Daarnaast heeft het een minderheidsbelang gekocht in Positioneringsgroep.

Over Conclusion
Conclusion is een adviesbureau met 1,500 medewerkers. Het adviesbureau is actief in vier disciplines: Human Capital, Communication, Organisation en Technology. Conclusion biedt diensten aan op het gebied van consultancy, managed services en detachering. Lees meer over Conclusion in het bericht Conclusion: 30 adviesbureaus onder een kap.

Nieuws

Meer nieuws over