Conclusion koopt IT speler Unacle uit Nieuwegein

12 april 2012 Consultancy.nl

Zakelijk dienstverlener Conclusion heeft IT dienstverlener Unacle uit Nieuwegein overgenomen. Unacle is een specialist in detachering, consultancy, managed services en training op het gebied van Linux, Unix en Middleware technologieën binnen Nederland. Circa 40 IT consultants maken de overstap naar het adviesbureau uit Utrecht.

Unacle, opgericht in 2004, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een full-service IT-dienstverlener. Unacle behoudt binnen Conclusion haar eigen merknaam en zal als zelfstandige werkmaatschappij verdergaan binnen de discipline Technology. De huidig algemeen directeur van Unacle, Rob Strubbe, blijft eveneens aandeelhouder.

Conclusion op overnamepad
Conclusion is in het afgelopen half jaar op overnamepad. Met name de IT tak van het adviesbureau is actief. In september 2011 werd Migration Match overgenomen en begin dit jaar kocht het IT dienstverlener AMIS Services uit Nieuwegein. Daarnaast kocht het onlangs zorgadviesbureau Brink& en eind 2011 nam het een minderheidsbelang in Positioneringsgroep.

Murat Kiran, concerndirecteur Conclusion: “Zoals eerder aangegeven is het de ambitie van Conclusion om een serieus alternatief te worden voor gevestigde IT namen in binnen- en buitenland. Met de overname van Unacle kunnen wij daar nu de specialismes op het gebied van Linux en Unix aan toevoegen. Zij zijn de nummer één in hun vakgebied en het maakt ons trots dat zij onder de vleugels van Conclusion verder gaan.”

Rob Strubbe, algemeen directeur Unacle: “Door aansluiting bij Conclusion zet Unacle de stap naar het verder vervullen van de ambities: de leidende positie als Linux, Unix en Middelware kenniscentrum verder uitbouwen, groeien als allround dienstverlener voor een ieder die in opensource technologie heeft geïnvesteerd en wil uitbreiden in nieuwe richtingen. Denk hierbij aan beheer, integratie en services op het gebied van High-end infrastructuur. Daarnaast verwachten wij veel van de samenwerking met de andere Conclusion werkmaatschappijen en hopen ook voor hun relaties een toegevoegde waarde te mogen leveren.”

Nieuws