Ordina groeit verder (maar houdt last van talentschaarste)

03 augustus 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina blijft doorgroeien. In het eerste halfjaar van 2022 kwam de omzet uit op 216 miljoen, ten opzichte van 196 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Jo Maes, de CEO van Ordina, blikt tevreden terug op de resultaten: “Ordina heeft een sterk half jaar achter de rug. Onze omzet is met ruim 10% toegenomen en de nettowinst is gestegen naar €14 miljoen. In alle markten en landen hebben we sterke groei weten te realiseren, en een solide resultaat gerealiseerd in het tweede kwartaal.”

Het grootste deel van de omzet wordt in thuismarkt Nederland gehaald. De overige een derde van de omzet wordt gerealiseerd in België en Luxemburg. Ordina is vooral actief in de sectoren overheid, industrie en financiële dienstverlening.

Ordina hoofdkantoor

Omdat de vraag naar digitalisering volgens topman Maes “ondanks de onzekere macro-economische vooruitzichten” toch “onverminderd groot” blijft, kijkt de Nieuwegeinse IT-dienstverlener met vertrouwen naar de rest van het jaar.

Het behouden en aantrekken van talent blijft een van de belangrijkste speerpunten. Ordina kan met het huidige personeelsbestand (2.700 medewerkers) niet voldoen aan de vraag.

“Het aantrekken van nieuwe medewerkers heeft onverminderd focus. Onze samenwerking met universiteiten en hogescholen, die de kweekvijvers zijn voor digitaal talent, speelt hierin een belangrijke rol”, aldus Maes.

Door het tekort aan talent moet Ordina meer werk uitbesteden aan samenwerkingspartners of zelfstandigen om te kunnen voldoen aan zijn opdrachten: de kosten daarvan stegen het afgelopen halfjaar fors. In de afgelopen drie maanden kampte het bedrijf daarnaast met een hoger ziekteverzuim door corona en griep.

De CFO van Ordina, Joyce van Donk-Van Wijnen, laat in een reactie op de talentuitdaging weten dat het bedrijf de komende tijd de focus op talent verder opschroeft met externe campagnes en intern initiatieven.