Ordina boekt beste cijfers in 10+ jaar en nadert €400 miljoen-grens

18 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Ordina kan terugkijken op een sterk 2021. Zowel de omzet (+7%) als winstgevendheid (+8%) van het bureau nam toe, en ook de vooruitzichten voor 2022 zijn rooskleurig.

Met een totale omzet van €394,5 miljoen en een nettowinst van €24,6 miljoen was 2021 het beste jaar voor Ordina in meer dan een decennium. De laatste keer dat de zakelijke dienstverlener een hogere omzet en winstgevendheid boekte was in respectievelijk 2012 (omzet van rond de €400 miljoen) en 2007 (nettowinst van circa €30 miljoen).

Ordina CEO Jo Maes zegt over de resultaten: “We kijken terug op een succesvol jaar met groei in alle drie de landen waarin we actief zijn. Zowel onze omzet als onze winst zijn gestegen. Hiermee lopen we voor op onze ambities.”

Omzet en winstgevendheid van Ordina

Thuismarkt Nederland was goed voor twee derde van de omzet, de rest werd gegenereerd in België en Luxemburg.

De overheid bleef de grootste klant van de IT-dienstverlener, goed voor een omzet van €163,9 miljoen. In de financiële sector steeg de omzet met zo’n 5% naar €103,7 miljoen. In deze sector helpt het bureau opdrachtgevers met onder meer datagedreven werken, fraudedetectie en compliance, en de ontwikkeling van applicaties en low-codeapps.

De adviesgroep industrie omvat verschillende subsectoren, zoals energie, water en afvalverwerking, transport en logistiek, farma, telecom en media. Deze bundeling van markten was goed voor €126,9 miljoen. “De omzetstijging van 6,5% is mede gestegen door de acquisitie van IFS Probity,” legt Maes uit.

Ordina sloot het jaar af met 2.428 medewerkers (in fte). Maes: “We zijn erin geslaagd te groeien met eigen medewerkers ondanks de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt.”

Over de doelstellingen voor het komende jaar zegt de topman: “Onze strategie heeft tot doel om ons profiel in de markt aan te scherpen, versnelling aan te brengen in onze groei en het rendement verder te verbeteren door de digitale businesspartner voor onze klanten te zijn en hoogwaardige dienstverlening te bieden. Ordina’s prioriteit ligt bij organische groei, aangevuld met selectieve acquisities.”

Op basis van de goede resultaten en vooruitzichten heeft Ordina de jaarlijkse omzet en rendementsdoelstellingen naar 2026 verhoogd ten opzichte van 2022.