IT-dienstverlener Ordina groeit met dubbele cijfers

29 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft dit jaar een vliegende start gemaakt. Zo kan de IT-dienstverlener in het eerste kwartaal dubbelcijferige groei noteren en komt het bedrijf uit op een omzet van bijna €111 miljoen. Ook de winstgevendheid van Ordina is toegenomen.

“Ordina heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. We zijn succesvol doorgegroeid met onze businessproposities en we zijn sterk doorgegroeid met eigen medewerkers. Hierdoor is de omzet flink gestegen en de nettowinst opnieuw toegenomen”, aldus Jo Maes, de CEO van Ordina.

“De goede resultaten tonen aan dat we als digitale businesspartner met onze strategie op de juiste koers zitten.”

IT-dienstverlener Ordina groeit met dubbele cijfers in Q1

In Nederland – ons land is goed voor twee derde van de totale omzet – is de omzet van Ordina in het eerste kwartaal gegroeid met 10,7% tot bijna €72 miljoen. De omzet in België en Luxemburg groeide net onder de 10% tot rond de €39 miljoen.

Ordina profiteerde in het eerste kwartaal van een sterke vraag naar IT- en digitale transformatiediensten. Ordina levert advies aan overheden, financiële dienstverleners en partijen in de maakindustrie, detacheert IT-professionals en bouwt softwareproducten.

Ondanks de sterke resultaten kiest Maes ervoor om de doelstellingen van het bedrijf “vooralsnog” niet aan te passen. Dit heeft vooral te maken met de risico’s die boven de markt hangen. “De stijgende inflatie zorgt voor een toenemende salarisdruk in een krappe arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen onze klanten te maken met de gevolgen van geopolitieke spanningen en verstoringen van de energiemarkt en supply chains. Deze ontwikkelingen kunnen impact hebben op ons resultaat.”

Duurzaamheid

Ordina laat verder weten dat het stappen heeft gezet ten aanzien van zijn CO2-ambities. Het IT-bedrijf wil tegen 2030 netto geen CO2 meer uitstoten. Mede hierom kocht Ordina onlangs 13 hectaren bos in de Belgisch-Limburgse gemeente Pelt. In Nederland is het bedrijf nog op zoek naar land om te kopen. Ook laat het bedrijf zijn medewerkers overstappen op een elektrische leaseauto.