Ordina kiest wederom voor vrouw als CFO: Joyce van Donk

11 december 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft zijn nieuwe Chief Financial Officer bekendgemaakt, en wederom krijgt de IT-dienstverlener een vrouw aan het financiële roer: Joyce van Donk.

Per 1 januari 2021 neemt Joyce van Donk het stokje over van Annemieke den Otter, die in september kenbaar maakte een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Inmiddels is bekend dat ze de nieuwe CFO wordt van Eriks, een leverancier van engineeringcomponenten en technische diensten. Den Otter was sinds 2013 werkzaam bij Ordina, eerst als groepscontroller en later als financieel directeur.

Van Donk brengt meer dan tien jaar aan financiële ervaring mee naar haar nieuwe rol, en werd door het topmanagement gezien als de meest logische kandidaat. Ze is sinds 2014 werkzaam bij Ordina en heeft een vergelijkbaar pad bewandeld als haar voorganger. Na drie jaar als groepscontroller te hebben gewerkt bekleedt ze momenteel de rol van financieel directeur.

Joyce van Donk, Chief Financial Officer, Ordina

“Met Joyce krijgt Ordina een CFO met brede ervaring en een gedegen financiële achtergrond. Na ook externe kandidaten gesproken te hebben, zijn wij blij met de benoeming van een interne kandidaat, die Ordina natuurlijk al goed kent. Wij hebben er vertrouwen in dat zij een positieve bijdrage zal leveren aan de strategie van Ordina”, zegt Johan van Hall, voorzitter van de RvC.

Met circa 2.650 medewerkers in de Benelux is Ordina een van de grootste IT-dienstverlener en digitale transformatieconsultants van eigen bodem. Ordina richt zich vooral op de sectoren financiële dienstverlening, industrie en overheid.

Uit de laatste financiële cijfers van het beursgenoteerde concern blijkt dat Ordina goed door de crisis komt. De omzet en winst zijn in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs licht gestegen.