Ordina CFO Annemieke den Otter gaat nieuwe uitdaging aan

23 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Chief Financial Officer (CFO) van Ordina, Annemieke den Otter, zal per 1 januari 2021 het stokje overdragen aan haar opvolger.

Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij de ICT-dienstverlener vindt Den Otter het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze kiest ervoor om haar loopbaan buiten Ordina voort te zetten en gaat aan de slag bij een internationaal opererend bedrijf buiten de IT-sector. Meer details over haar volgende rol zijn op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.

Den Otter werd in september 2016 door Ordina benoemd tot CFO en lid van de Raad van Bestuur, als opvolger van Jolanda Poots-Bijl. Op dat moment was ze al drie jaar werkzaam voor Ordina, waar ze zich in 2013 had aangesloten, destijds afkomstig van bouwbedrijf VolkerWessels.

Als CFO heeft Den Otter de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in het verder professionaliseren van de financiële en ondersteunende afdelingen, zo laat Johan van Hall, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ordina, weten.

Ordina CFO Annemieke den Otter gaat nieuwe uitdaging aan

Haar belangrijkste bijdrage lag echter in de realisatie van de strategische heroriëntatie die door CEO Stépan Breedveld en zijn opvolger Jo Maes is doorgevoerd. “Mede door haar inspanningen is Ordina nu een financieel robuust bedrijf.” Zowel de omzet als de winst van Ordina ligt momenteel – ondanks de coronacrisis – hoger dan toen Den Otter zich aansloot bij de ICT-reus.

Den Otter over haar vertrek: “Ik heb met veel plezier deel uitgemaakt van het transformatieproces dat een aantal jaren geleden bij Ordina in gang is gezet. Dat heeft geresulteerd in een sterk bedrijf met goede professionals die in teams onze klanten helpen de uitdagingen in hun sector voor te zijn. Het resultaat hiervan zijn tevreden medewerkers, loyale klanten en bovenal een sterke uitgangspositie naar de toekomst. Dit creëert een natuurlijk moment voor mij om terug te treden als CFO en een nieuwe uitdaging elders aan te gaan.”

“We vinden het jammer dat ze vertrekt en wensen haar veel succes in het verdere verloop van haar carrière”, besluit Van Hall.

De Raad van Commissarissen van Ordina is inmiddels een zoektocht begonnen naar een mogelijke opvolger.